syfestival · tyg

Syfestival

Jag och min syster åkte till syfestivalen i Kista idag. Lika bra att passa på att åka på fredagen då vi båda är mammalediga och slipper trängas med så mycket folk i helgen. Det var ändå rättså trångt där idag när vi hade varsin barnvagn med oss. Men det var roligt!!! Två små barn och stora vagnar gjorde dock det lite svårare att shoppa loss, vilket dock förmodligen var tur för ekonomin, man kan ju verkligen hitta så mycket roliga tyger där som man bara måååste ha. Mina fynd blev televerksorange velour från Nea Nobelle, två stuvbitar med pikétrikå från E-slöjd, ett viskosjersey från MG och så en stuvbit stärnvelour från Mjuka Tyger. Jag fick liksom lite hjärnsläpp där och visste inte vad jag ville eller inte ville ha men framför allt kom jag på att jag faktiskt inte behöver mer tyg! Men orange velour visste jag att jag ville ha för det har jag velat ha i ett år nu. De andra tygerna kom med av bara farten.

För min del tyckte jag att det var för mycker scrapbooking och pärlor för att kunna kallas för syfestival, det är snarare en pysselfestival. Det är även väldigt mycket quilttyger, vilka är fina men oftast inte i min smak. Beundrade alla fina maskiner och längtade till att få köpa en coverlock, men det får vänta ett tag till. En mycket trevlig dag har vi haft och det var ett bra sätt att fira 1 år av sybloggande!

Tack alla för era fina kommentarer under det gångna året! Jag är så glad över all inspiration jag får på era bloggar och den snabba hjälp jag får när jag behöver och även så glad över att även JAG kan inspirera och hjälpa andra! Visar även ett loppisfynd från häromdagen som jag inte kunde låta bli när jag gått på loppis för att hitta lite leksaker till I. Ser framför mig en sommarklänning i det här tyget, eller en skjortblus… eller både ock!

7 thoughts on “Syfestival

  1. Jättekul med syfestival!!! Men visst är det så att man faktiskt inte BEHÖVER mer tyg, det är bara så att det nästan inte går att låta bli att köpa….

  2. HElt sant, OttoPippi, därför fyndade jag två tyger på loppis idag… men där får man ju inte chansen igen så man måste ju köpa dem annars försvinner de för alltid!

  3. Ja va på syfestivalen i dag (lördag) och jag håller med dig det är lite för mycket scrapbooking och garn för att kallas syfestival, pyssel festival är mer rätt, dock hittad jag lite gobitar 🙂

  4. Håller också med om att pysselfestival vore ett lämpligare namn. Dessutom tycker jag tygerna var lite dyra – det var ju typ samma som i handeln och de flesta kände man igen. Hade hoppats på fler mässerbjudanden (=kunna fynda), fler nyheter och spännande stuvar. Men det var superskoj att testa olika maskiner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.