hatt

Solhatt

Det har utlovats sol och värme lagom till påskhelgen. Det har verkligen varit skönt ute i flera dagar och vi har lekt i parken och gungat och upptäckt grus och annat spännande. Det här har jag verkligen längtat efter hela vintern! I bara tjuter av glädje när vi går ut! Det hon inte gillar dock är solen i ögonen och den solhatt som jag fick från MalinJohanna förra året är fortfarande lite stor. Hittade ett förkläde på Röda Korset häromveckan och såg direkt att det skulle bli en hatt till I.

Hade inget bra mönster på solhatt men ville ha en liknande hatt som Sygryn syr. Men hon hade beställningsstopp när jag frågade om hon ville sy upp en hatt till I men förslog ett mönsterbyte istället. Så nu har jag åter fått ta del av hennes eminenta mönsterkonstruktion och jag är så så glad över det här bytet! Hatten blev precis så fin som jag hade hoppats på och modellen är klockren! Tack Sygryn för bytet!

Material:
Tyg från ett Röda Korsetfyndat förkläde och fodrat med ljusgult bomullstyg från ett babylakan, även det från Röda Korset tror jag. Det finns ungefär lika mycket till att det mönstrade tyget så det räcker till en hatt till.

Mönster:
Sygrynhatt, stl 44/46

+++
Den blev så fin och jag är sådär bubblande nöjd med resultatet. Jag gillar speciellt hur mönstret möts högst upp på kullen. Modellen är så söt!


Att jag inte har en ärmstock till strykbrädan så det var svårt att pressa hatten. Hur jag än försökte så blev den skrynklig någon annanstans.

8 thoughts on “Solhatt

  1. Ja, då var det dax igen för solhattarnas säsong:) Den här blev ju jättemysig. Kul när man kan byta till sig bra mönster:) Glad påsk på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.