byten

Byte med OttoPippi

När jag såg den här klänningen hos OttoPippi i vintras blev jag kär. Klänningen skulle med på marknad och hade den varit i en storlek större hade den inte kommit till marknaden – den hade hamnat på I. Nu var den för liten men OttoPippi och jag kom överens om ett bte. En äppelklänning i strl 74 mot en klänning i den modell jag oftast syr. OttoPippi gillade det grönprickiga tyget från Marimekko så en klänning i det tyget – gärna med något gult till – skulle min del av bytet vara.

Men vem kan sy EN klänning till ett tvillingpar? Inte jag i alla fall som tog chansen att överraska med en tygspegelvänd klänning också. Man kan ju faktiskt inte låta bli ett sådant tillfälle!

Jag tror inte att OttoPippi har bloggat om dem än men jag vet att de har kommit fram och att de uppskattades. De kom fram lagom innan påsk och rapporten sa att de skulle bli årets påskklänningar! Så kul att de gillades!

Material:

Grönprickigt Marimekko från The Fabric Fairy
Gul trikå från Ohlssons

Mönster:

Cillaklänning, Ottobre 6/2008 (tror jag det är) strl 92 men något förlängd.

+++
Det var så kul att sy till tvillingar och speciellt när tvillingarna var OttoPippis bloggkända knoddar! Vanligtvis brukar jag bara fålla dessa klänningar när jag syr dem i velour men när jag nålade upp för att fålla så såg det liksom inte harmoniskt ut med färgerna. Då km jag på idéen om att kanta med tyget jag hade i oket och jag blev verkligen nöjd med resultatet!


Att det prickiga tyget nu bara är småbitar kvar och jag fortfarande inte sytt de byxor jag haft i huvudet ända sedan jag fick hem tyget… så kan det gå.

17 thoughts on “Byte med OttoPippi

 1. Fina, såsom allt annat du syr! En gång i november surfade jag runt i cyberspace (tror jag googlade mudd+byxor),och hamnade på din bloggsida. Jag hade precis börjat sy till min dotter (född i oktober), och har följt med på vad som händer här sedan. Inspirerande!

 2. De är verkligen jättefina! Vad snällt av dig att göra två, men jag håller med dig, jag skulle inte heller kunna låta bli att göra två! =) Roligt att de blev uppskattade i alla fall!

 3. Vad fina de blev! Spegelvändningen blev ju kalas coh bandkantningen i nederkant känns så rätt!!!
  Å klänningen du bytt till dig går ju inte av för hackor den heller 🙂

 4. De är bara såååå fina! Jag har funderat länge på att sy av det mönstret ur ottobre. Verkligen tjusig modell. Men tvekar alltid när jag kommer till tygval! Har du något tips om vilken kvalité som är bäst? Eller funkar det på alla tygkvaliteér? Jag lägger till dig i min blogglista! :0)

 5. Madelene: Jag har sytt både i olika trikåtyger, velour och i vävt tyg. I vävt tyg var det svårt att få oket snyggt men i trikåer är det inga problem. Det är bar att testa!!

 6. De här klänningarna var ju bara så mysiga! Och jag håller med, det känns speciellt att sy till tvillingar… Inte för att jag någonsin gjort det, men jag förstår känslan. 🙂

 7. Hej vännen!!! Nu finns dessa att beskåda även ”hemma hos mig”!!! Vi älskar klänningarna – alla fyra!!! 🙂 🙂 🙂 Tusen tack, de är så vansinningt fina. Och det är faktiskt otroligt roligt att ha något som du har gjort 🙂
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.