tunika

Sockersöt sommartopp

När årets första Ottobre damp ner i brevlådan i vintras blev jag riktigt besviken. Tyckte att det inte fanns någon rolig modell för de riktigt små. Så tidningen åkte raskt in i tidskriftsamlaren och där fick den stanna. Tills igår.

Satt och läste bloggar medan I sov förmiddag och hittade den här klänningen hos Kokalal. Tyckte den var underbart fin och var tvungen att kolla i vilka storlekar den fanns. Tyvärr började den på 92 och hade ingen lust att ge mig på att förminska. Men när jag bläddrade i tidningen hittade jag flera olika mönster som jag gillade och det slutade med att tre nya mönster blev avritade. Den här tunikan/klänningen blev sydd först.

Det rosa-vitrutiga tyget fick jag av mamma i helgen. Det hade hon hittat i sina gömmor och var ett spjälsängspåslakan som min mormor sytt till mig när jag var liten. Övervägde en stund att använde det till I som påslakan men bestämde att de påslakan hon har räcker och att tyget var så fint att jag ville sy kläder av det istället. Det mönstrade tyget kommer från Etsy. Kombinationen av dessa tyger tycker jag blev riktigt snygg och det passade väldigt bra med modelllen också.

Det mönstrade tyget är ett japanskt landskapstyg som jag köpte i väntan på det nya landskapstyget från Jofotex. Men det missfärgades i tvätten när jag skulle förtvätta det och sedan har det blivit liggandes. Det tvättades med två andra färgställningar av samma tyg och jag tänkte att det inte skulle fälla färg, men alla tre färgerna av tyget har en svagt turkos bakgrund. Nu har jag väl förlikat mig med att jag ”förstörde” tre fina dyra tyger direkt och kan börja använda dem istället. Tror jag kommer matcha denna topp med en hatt i samma tyger.

MEN. Att man aldrig lär sig…. Ottobres storlekar är ju rakt uppåt väggarna galna. Jag valde ändå att sy i strl 68 på bredden och 74 på längden då I numer drar 74 i kläder. Ändå är det på tok för brett. Har inte provat den än då I inte var på sitt soligaste humör idag. Kanske att modellen ska vara vid och att det kommer se bra ut ändå. Och hon ska väl växa lite mer innan det är dags att använda denna utan långärmat under. Kommer nog räcka hela sommaren som blus i alla fall. Dem ser dock ut att passa mer på min kompis 1,5åring än på min 8 månaders I. Jag tyckte att jag mätte men det är svårt att veta exakt hur breda modellerna ska vara när det är så mycket rynk i halsen som det var på den här.

Material:
Rutigt tyg från mamma, mönstrat tyg från Etsy, röda knappar från svärmor.

Mönster:
Kukkopilli tunika, strl 68/74, Ottobre 1/2009

+++
Jag älskar tygkombon! JAg brukar inte sy så mycket flickigt men på senare tid har det blivit mer och mer och jag tycker att det är riktigt roligt! Har så mycket unisexkläder till I så lite flickigt får nog plats i garderoben.


Ottobres storlekar, de borde ju kunna göra dem liiite mer lagom, har aldrig hört om någon som tycker att deras små storlekar passar!

25 thoughts on “Sockersöt sommartopp

 1. Supersnyggt, kombinationen av tygerna var ju hur fin som helst, och att landskapstyget är missfärgat märkte jag då inte ens. Ser det inte ens nu när jag vet om det 🙂

  Lite sugen är jag på att beställa från nån av de utländska sidorna, men jag vågar inte….är rädd att det ska bli tull och sånt och bli svindyrt i slutändan.

 2. Så söt den blev! Håller med att ottobre mönster är helt galna nästan så att jag inte orkar prova flera av deras mönster. Landskaps tyget är jättefint och jag kan inte heller se att det har en svag turkos nyans.
  LizA du kan alltid beställa från engelska sidor då blir det ingen tull.

 3. Åååh vilken dröm! Så fin, synd med storleken bara..
  Jag har också det tyget men jag bestämde mig faktisk nyligen för att spänna upp det och göra en stor tavla till barnens rum istället. Så att jag alltid kan se på det 😀 😉

 4. Ljuvlig tunika i en helt underbart underbart tygkombo.

  Vågar jag säga att jag numera tycker att mönsterpassningen från Ottobre till yngsta dottern fungerar hyfsat för det mesta (men så väger hon 15 kg till sina 89 centimetrar). Men det är klart alla modeller fungerar det inte på, och till sonen måste jag gå ner i storlekar, men så har han en helt annan kroppstyp än lillasyster. Gäller att alltid jämföra med något som passar …

 5. Vilket härligt sommarplagg, och tygerna passade så himla bra tillsammans. Håller med dig, Ottobres storlekar kan man inte lita på.

 6. Herrejösses så fin den blev!!!!! Verkligen lyckad sömnad!! Synd att Ottobre har allt så stort, det förstör ju för oss som syr….

 7. Vilken fin tunika! En helt underbar kombination. Jag håller med dig att det är kass med storlekarna i Ottobre. Det skulle funnits fler storlekar av varje plagg.

 8. Första gången jag kikar in hos dig. Det ska jag göra mera. =) Jättefin klänning! Och himla fina kombinationer! Håller med dig om ottobres mönster, därför drar jag mig för att sy efter dom, använder dom mera som inspiration. =)

 9. Den blev jättefin! Hoppas den passar tillräckligt bra så den kommer till användning.

  Jag tycker verkligen det är synd att Ottobre inte är mer genomarbetad. Storlekarna är ju oftast helkass, även i större storlekar och detaljer och sömnadsbeskrivningar är ju knappt läsbara vissa gånger och än mindre sybara. De har så fina modeller ofta, så det är synd att de är så fantastiskt svåra att använda.

 10. jag har också sytt en version av den klänningen och jag håller med om att den var otroligt bred, har aldrig sytt något från Ottobre innan så trodde jag ritat av mönstret fel…men men man lär sig alltid något nytt.
  Din blev ju jättefin, man ser inte att tyget blivit färgat.

 11. Åh vilken fin!
  Tygkombon är kanon.

  *ler*
  dagens inlägg på min blogg liknar detta väldigt mycket…
  Och visst är modellen väldigt vid, mitt är lite modifierat, men ska nog modifieras ännu mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.