diverse

Tips!

Har blivit utmanad av Naimas och Daling att berätta om mitt bästa sytips.

Såhär lyder utmaningen: Du som blir utmanad skall (denna text får kopieras):
Tipsa om ett sömnadstillbehör, t.ex. tyger, saxar, snedslå, symaskiner, knappar, trådar, pressarfötter osv.. Det kan vara något som är mycket prisvärt, bra kvalitet eller något hjälptillbehör som du tycker är väldigt bra samt varför. Man får också gärna berätta var man får tag på saken. Har du mer än en sak som du vill berätta om så går det givetvis bra.

Sen kan ytterligare (om du vill) dela med dig ett tips när det gäller sömnad, ett praktiskt tips. Det behöver inte vara något avancerat (med massa bilder), bara ett litet tips.

När du svarat på frågorna så skall du skicka vidare utmaningen till 4 stycken nya personer med sömnad som hobby. Du skall meddela personen att du utmanat denne samt länka till personens blogg.

Har funderat lite på vad som är mitt bästa sytips – egentligen… kom fram till några saker som jag tycker funkar bra för mig!

Håller med så många andra att VÅGA är det första man måste göra. Det är inte så svårt när man väl håller på och ju mer man övar desto enklare blir det och du kommer att se resultat och förbättringar fort. Förra året när jag började sy igen var jag livrädd för trikå då jag aldrig lyckats sy i det förut och att kanta med mudd var min stora skräck! Men nu tycker jag att det är kul med trikå och sy kantband kan jag nog göra i sömnen!

Mitt andra tips är samma som Daling skrev – vliseofix på manmbanden – det gör skillnad på hur rakt namnbanden sitter! Sen brukar jag alltid lägga en handduk på strukbrädan när jag stryker på vlisofix eller vliseline då jag har lyckats med att tappa vlisofixet inte hitta det och sedan stryka fast det på strykbrädan direkt med strykjärnet och det blir otroligt kladdigt! Strykjärnet går ju att göra rent (stearin och hushållspapper är föresten bra till det!) men att få bort det från brädan är inte kul!

Sedan har jag börjat använda min PRYM magic marker när jag ska sy knapphål. Jag ritar helt enkelt ett streck där hålet ska vara och använder det att styra efter. Förut tråcklade jag men tråden har tendens att rulla sig tycker jag så då funkar denna penna utmärkt, knapphålen blir raka! Färgen tvättas bort för hand eller i maskinen OM DU INTE STRYKER PÅ DEN. Sedan brukar jag trycka en prick mitt i knapphålet på tyget under så jag vet var knappen ska sitta. För mig funkar det bättre än att mäta!

Ett annat tips är den här sidan hos Husqvarna Viking. en massa bra sytrix. Utan den hade jag inte kommit på hur man syr i en osynlig dragkedja till exempel!

Jag utmanar (har ingen koll om ni redan utmanats än)
Ett Tu Tre
Hello
Tisa
Linnzan
Är ni med!?!

4 thoughts on “Tips!

  1. bra tips! det där med pennar va ju klockrent! hatar att sy knapphål, jag brukar nåla två nålar tvärsöver tyget för att märka ut början och slut på knapphålet, men däremellan blir det ofta vint o fult!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.