tunika

Somrig singoalla med matchande bralla

Testade två nya mönster igår. Singoallatunika ur Ulla Welinders ”Sy och Stick Börnetöj” och byxor ur Meedom ”Barnkläder 0-3 år”. Det första som slog mig när jag skulle sy resårkanalen på singoallan var – HUR GÖR NI?!? Om man viker in kanten som det är beskrivet så blir det ju för lite tyg eftersom det är kortade i kanten än 3 cm ner där sömmen gör. Ni som syr singoallor i vävda tyger – syr ni infodring eller hur får ni det snyggt?

Förutom det problemet gillar jag modellen en massa! Gjorde den lite mer urringad än på orginalmönstret efter att ha läst hos Ett Tu Tre att hon brukar göra det på det här mönstret. Det kommer bli fler singoallor av det här mönstret kan jag lova, det är så sött!

Mitt byxmönster jag inte varit riktigt nöjd med så nu när byxorna ska sys i en större storlek så valde jag att lägga mitt gamla mönster på hyllan och börja om på nytt. Utgick på dessa från Meedoms form 1 över rumpan och sen gjorde jag benen 2 cm vidare längst ner på varje sida. Ska se hur de sitter men det ser bra ut oprovat tycker jag. Har även ett par tillklippta i form 0 med breddade ben men det kommer bli testsytt i trikå eftersom det blir för smalt över rumpan annars. Vill ha byxor som sitter rättså tight över rumpan men inte fööör tight. Här kommer fråga två – När ni syr brallor med ordentligt pös – kör ni raka ben eller t.o.m bootcut på dem?

Igår innan I somnade så gjorde jag det där som jag tänkt att jag ska ha gjort väldigt länge – jag tog hennes mått! Ofta syr jag efter att hon somnat och då sitter man där och gissar och jämför med kläder men nu har jag hennes mått (den närmsta månaden eller så iallafall!) och utifrån dem valde jag storlekar. Det ser ut som om jag lyckats bättre med storlekarna denna gång och skam vore det väl annars!

Mönster:
Tunikan från Welinder, strl 62/68, tunikalängd.
Byxorna från Meedon form 1, strl 74.

Material:
Loppisfyndat Ikealakan, Svart mudd från Ohlssons. Babyresår.

+++
Så kul att sy nya modeller speciellt när de blir lyckade. Tyget gjorde sig som tunika och detta set kommer bli svalt och skönt i sommar.


Halsringningen på tunikan blev inte så bra men det syns inte så väl eftersom det är så mycket rynk där ändå.

12 thoughts on “Somrig singoalla med matchande bralla

  1. Jättesött! Jag gör generellt mina muddisar raka i benen men om man vill ha dem riktigt pösiga så ställer jag ut de från knät och ner.

  2. Härligt somrigt!!

    Jag haqr tagit Meedoms Form 0 och gått rakt ner från grensömmen på de rosa byxorna till kanintunikan på min blogg. Det blir inte jättemycket pös, men snyggt pös, tycker jag. Men jag skulle kunna tänka mig att tom dra ut linjen lite nästa gång.

  3. Så fina kläderna blev, jag gillar detta tyg det är rätt så somrigt. När jag har gjort mina singoallor så har jag bara fållat ner kanten med två vik om du förstår vad jag menar???? Nu va det ett tag sen jag sydde e men vad jag mins så hade jag inga problem, dock låter det som att sy en infodring är ett bra sätt ska testa det nästa gång. När jag syr mina muddisar så ställer jag ut dem nertill dvs bootcut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.