byxor

Byxa och sashikobroderi

Byxan är inte så mycket att orda om, prövade ett nytt mönster för byxor i trikå/velour men är inte nöjd med resultatet. Det var meningen att de skulle vara strl 74 men är mindre än de 68or jag förut sytt – så mycket för att jag mätte I och mönstret! Å andra sidan, hade det varit strl 68 jag var ute efter så hade jag varit nöjd!

Sydde resårkanal i midja och benslut istället för mudd då jag inte hade någon färg som jag tyckte passade och ville inte sätta brun mudd på ett par byxor igen. La till extra sömsmån för kanalen men de blir lite låga i midjan och lite korta i benen trots det. Kanalen sydde jag på http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/ vis och det funkar så bra! Dessa kommer jag nog överlåta till en ficka i mammagruppen som är lite smalare och kortare än vad I är – om hon vill ha dem såklart!

Jag sydde Meedoms form 0 med utställda ben i strl 74 men ska nog ta form 1 istället som jag gjorde för vävda tyger, de byxorna satt som en smäck på I.Det andra jag har prövat för första gången är sashikobroderi, traditionellt japanskt broderi. Blev inspirerad av Tilde Textil som gör så fina broderier och när en japanälskande vän berättade att hon ska gifta sig tänkte jag att jag ska brodera något till henne med den här tekniken. Det här är mitt första försök till sashiko och jag tycker att det blev helt OK. Det är väldigt effektfullt med de enkla stygnen och enkla mönster. Men så är ju den japanska designen inte känd för sin lull-lull heller! Det här är helt i min smak och jag ska snart ge mig i kast med det stora ”riktiga” sashikoprojektet! Jag är ganska så säker på att min vän inte läser bloggen så jag törs skriva om det här! Den här lilla lappen kommer kanske förvandlas till en liten duk eller till en grytlapp.

7 thoughts on “Byxa och sashikobroderi

  1. Flott bukse!Vanskelig det der med størrelser.Jeg sliter også med det og nå har jeg faktisk kjøpt inn ulike str. bukser og gensere på salg på Lindex så jeg kan måle på de mens jeg syr…syns det var lettere å få riktig da:)

  2. ser ut att va bra passform ändå på byxorna, sitter säkert snyggt på nån mindre plutt!

    coolt broderi!

    vart i ua bor du förresten? på vår öppna förskola idag fick jag en lapp om nån typ av marknad/happening som ska va i gränbyskolan. man får låna bord för 50 spänn eller ta med eget!
    dom e intresserade av att få dit hantverkare/pysslare av olika slag från trakterna. den sista maj skulle det va.

  3. Härlig färg på brallorna! Och kul med lite variation (även om det inte blev perfekt till I). Jag tycker jag alltid får för långa ben med Meedoms mönster… kanske det är ungarna som är tillverkade i fel storlek?! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.