tights

Festkläder

På lördag ska vi på bröllop, min syster gifter sig! I behöver såklart nya fina festkläder dagen till ära. Har förut inte sytt så mycket i rosa till I även om det har blivit mer rosa detaljer på hennes kläder på sistone, nu slog jag på stort och sydde en helt rosa klänning i det underbara molntyget! Hon kommer vara söt som ett bubbelgum vår I på lördag. För att matcha klänningen blev det ett par vita tajts. De ser jättefina ut nu men jag undrar hur de ser ut efter ett tag på… jaja, det gäller att hon är fin i rådhuset sedan får hon släppas lös att krypa (eller vad hon nu gör när hon tar sig framåt…åla?) hur hon vill. Byxorna kan ju alltid färgas om de får för mycket fläckar som ej går bort!

Det var riktigt roligt att sätta sig vid maskinerna igen, har ju byggt de senaste veckorna och därför varken haft tid eller ork att sy något. Nu börjar det bli klart här hemma, köket har återfått sin funktion och nu återstår lite estetik så som tapeter, kakelfog och golvsocklar och lister men det behövs en paus i arbetet nu för att vi ska orka. Att sy blev perfekt avkoppling!

Material:
Rosa molntyg från JNYdesign.
Vit interlock frår Jofotex och vit mudd från Ohlssons.

Mönster:
Singoallaklänning, i klänninglängd, strl 62/68 (STOR!) från Welinders bok ”sy och stick börnetöj, 0-3 år”. Något mer urringat i fram än vad det är på mönstret.

+++
Tyget! Det är verkligen en fröjd att sy i! Det blir riktigt snyggt och det är så fint fall på klänningen. Är även nöjd med fållarna, fållade både klänning och tights med samma dekorsöm och tycker att det blev riktigt fint!


På ALLA singoallor jag syr får jag problem på vänster fram i urringningen, jag får inte till rynket just där och det stör mig. Kommer nog inte att synas när hon har den på sig men det bubblar sig annorlunda där och det blir så på alla jag syr.
Jag tappade min systemkamera i marken, inne i sin väska, när jag var på möhippa förra helgen och slog sönder autofokusen, det var lika dyrt att laga som att köpa ett nytt hus till mina objektiv. Så nu lär coverlocken få vänta ett tag till för en systemkamera måste jag ha inser jag när jag försöker fota med vår pocketkamera. Den är bra att ha med sig varje dag i skötväskan men inte tar den fotografier, den tar kort… Surar fortfarande när jag tänker på min klumpighet.

9 thoughts on “Festkläder

  1. Har också lyckats bonka till mitt objektiv. Ena sidan trycktes in lite och man kunde inte ställa in skärpan. Dock lyckades han på fotoaffären banka till det gratis (Hade det inte funkat hade jag köpt nytt objektiv. När jag haft råd)

    Bara så du vet att du inte är ensam. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.