byxa · shorts · t-shirt

Här var det moln!

Det härliga molntyget har hittat hem till mig också och detta sydde jag ganska direkt när tyget kom för en två veckor sedan men eftersom det var en present så har jag inte bloggat om det. Presenten överlämnades i fredags men sedan dess har jag varken orkat eller hunnit visat den heller. Köket tar ALL tid som inte I är vaken men nu börjar det ändå likna något. Har vatten igen och en fungerande diskmaskin och spis! Ikväll hoppas vi hinna få dit lite lådor och så ugn och mikro också.

Fast det var ju inte kök jag skulle skriva om, det var ju dessa kläder. De är sydda till en kille som fyllde 1 år i slutet av juni och som vi var på kalas hos i fredags. Killens mamma har klagat över att det inte finns så roliga killkläder med färger så jag tog och gjorde det lite färgglatt med orange till de turkosa molnen, en kombo som jag sett på flera bloggar och som jag verkligen gillar! Den uppskattades av mottagen också vilket var roligt!

Shortsen är väl mer 3/4-byxor än riktiga kortbyxor, men det passar ju bra för att skydda knäna på en liten krypare. Det är första gången jag sytt ett plagg i hilcovelour och jag säger bara WOW vilket tyg!!! Det luddade inte alls som den velour jag har sytt i förut och vad mjuk och härlig den var. Jag är såld! Det kommer bli mer av hilcotyger här kan jag lova (men inte nu för jag ska ha köpstopp tills dess att JNY kommer med nya tyger i höst för de brukar vara svåra att motstå).

Material:

Turkost molntyg från JNY Design. Orange mudd från Ohlssons.
Orange hilcovelour från Nea Nobelle.

Mönster:
T-shirt from 1, Meedom & Meedom.
Shorts form 1, Meedom & Meedom.

+++
Tyget, det är så snyggt och verkligen en härlig kvalitiet! Snygg färgkombo också tycker jag. Även kul att det uppskattades av mottagaren! Tröjan fållades med en dekorsöm istället för tvillingsöm och jag tycker att det blev riktigt fint. Det var första gången jag fållade med den sömmen och det kommer jag säkert att göra igen.


Inget, sömnaden gick enkelt och tygen var härliga att jobba med!

9 thoughts on “Här var det moln!

  1. Jag har också kombinerat turkosa moln med orange kanter – det blir ju så fint 🙂

    Förstår att det är jobbigt att vara utan kök, men snart har ni ju ett jättefint 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.