diverse

Nya försök med Coverpron

Ikväll tog jag ett litet race med Coverpron igen efter att ha gått och klurat på era förslag i några dagar. Jag började med att trä om tråden till den undre griparen, justerade upp pressarfotstrycket till 12 mm och ställde inställingarna på 4,4,3. Diffen var på 1,5. Jag klippte en knappt 4,2 cm bred lemsa i interlock och trädde i bandkantaren. Sedan bar det av!

Döm om min förvåning när tyget matade bra, sömmen blev helt ok både på ovan och undersidan och det drog sig inte alls mycket i sidled och då det gjorde det hade det tjorvat lite i ”vispen” så jag var sedan noga med att mata ordentligt genom den. Ändrade stygnen till 4,4,4 och det blev bättre. Sedan testade jag att öka diffen till 2 och då blev det riktigt riktigt fint tycker jag! Provsydde med både kaniner och flodisar och det ser riktigt fint ut! Gissa om jag är glad! Imorgon måste jag testsy något så jag kan kanta det med Covern!

Tack för all er hjälp och era tips! Ni ser, jag kunde jag med! Och tack för alla gratulationer, både på I’s födelsedag – som varit jättelyckad med kalas – och för liten i magen! Vi är väldigt glada för vem det än är där inne!

6 thoughts on “Nya försök med Coverpron

  1. Oh, här händer det saker när man är borta några dagar!

    Menar du att det redan är ett år sedan?? Grattis i efterskott till lilla I. Och grattis till syskon. Det är härligt med flera barn!

    Och grattis till lyckad provsömnad! Det är alltid kul när man lyckas!

  2. Kul att du börjar få ordning på CPn. Jag har haft min i över ett år och måste erkänna att jag inte alltid förstår mig på den än. Ett tag körde jag med bara kedjesöm för tvillinsömmen strulade så mycket. Men nu funkar allt riktigt bra. Det är ju en helt underbar maskin när den gör som man vill 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.