möbler

Renoverad byrå

Ja sytt har jag inte gjort i det här projektet men pyssligt är det så jag visar upp det ändå! Det började med att vi inte hittade någon byrå till I i somras som v i tyckte var snygg, lagom stor, inte för dyr etc… Kom på att det bästa egentligen var att hitta en begagnad i lagom storlek och fixa till den så som vi ville ha den. En byrå fyndades ganska snart på blocket men hur sjutton gör man för att det målade ska bli både snyggt och hållbart? Dessutom ville jag tapetsera fronten och hur gör man det bäst? Fick ovärderlig hjälp av Florin och med hennes tips så satte jag igång att slipa, måla och fixa med byrån. Det tog några veckor av lågintensivt arbete att få den klar men nu är den färdig och jag är hur nöjd som helst. Den ska snart få flytta in i I´s nyrenoverade rum och jag tror att den kommer att bli perfekt. Nu ska hennes loppisfyndade sängbord få sig samma behandling med färg och tapet så att de matchar fint. Botten av lådorna har jag klätt i en självhäftande plast som jag inte kunde motstå!

Material:

Gammal byrå, vit vattenbaserad grundfärg, snövit allmogefärg från Slöjddetaljer (300 ml räckte precis till byrån), ofärgat antikvax från Bison Wax, knoppar från Ikea tapeten fick jag från mamma och var en restbit från den tapet de har i gästhuset i stugan, matt decoupagelack och självhäftande plast från Upsala Färg. Diverse sandpapper i olika grovlek gick också åt.

+++
Byrån blev precis så fin som jag hade hoppats på och den vaxade ytan är helt fantastisk mjuk. Hade inte vaxat något förut så jag är verkligen imponerad av det.


Tja såhär i efterhand kan man ju inte påstå att det blev billigare att renovera en gamma byrå med tanke på alla olika färger och sånt som gick åt än det hade varit att köpa en ny – men ingen ny byrå hade blivit så personlig som denna.

28 thoughts on “Renoverad byrå

 1. Men det hör var ingen gammal byrå, den här var från Ikea – betsad furu… Jag brukar inte heller gilla när man målar om fina gamla möbler!

 2. Åh så fin byrån blev! Jag har två stycken precis likadana som står och ser fula ut i hallen som jag inte orkat göra iordning än men nu blev jag ju riktigt sugen på att ta tag i det projektet!

 3. Åh så fin! Jag håller på med en möbel projekt också fast omvänt jag tar bort tjock färg från en snygg 50 tals bänk i ek. Roligt att skapa i annat än bara tyg.

 4. SNYGG!
  Nog är det så att det inte alltid är billigare att renovera, men man får det ju precis som man vill då. Och din byrå är verkligen super

 5. Åh, så fin! Sånt där tar jag mig aldrig tid till numera trots att det är både roligt och ger ett personligt och unikt resultat!

 6. Vilket underbart lyckat projekt, jag är vekligen avundsjuk på den byrån! Skulle väldigt gärna ställa in en sådan i min lägenhet. Superfin tapetfront och snyggt inklädda lådor. Du är duktig du!

  //Lina

 7. Åh nej… sånt här fint får du ju inte visa – man blir ju smittad 😉 En sån här vill jag också göra!! Har en apful byrå som bara står och väntar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.