body

Bodyn från helvetet?


Tja, eller himmelen skulle man ju kunna tro när man ser det härliga molntyget men SUCK vad sur jag blir på kantbandet. Jag har sytt andra bodys med andra kantband med CPn och det har gått bra men med den här (och fler likadana därtill) går det bara inte. Jag vet inte om det beror på att interlocken är för tunn och inte beter sig som den borde utan bara sliter sig åt alla håll. Jag har sytt, sprättat, sytt sprättat, sytt, sprättat ja ni hajar. Det är fortfarande inte bra men det är OK. Denna kommer få stanna hemma hos oss och användas till liten för jag gillar tyget och färgerna.

Jag sitter just nu och sprättar kantband på en likadan i samma storlek. Det gick käpprätt åt skogen på den också. Nu ska jag sy på gammalt vanligt vis, först på vanliga maskinen, vika runt och sy ner på covern UTAN kantbandsapparat. DÅ borde sömmen hamna där den ska. Jag har 3 st till till marknaden som jag har tänkt ska ha orange kanter just för att det är så fint till det blå molnen men undrar om det har varit värt allt arbete och alla svordomar och funderingar på VAD som är FEL.

Har någon annan haft problem med den interlocken som är märkt ”tunn” från JNY Design? Jag har inte haft några problem med den andra interlocken men nu är det helt hopplöst. På en rak bit kan sömmen vingla men 0,5 cm i sidled utan att jag har ändrat något i hur jag syr, hur jag håller i kantbandet eller någonting annat.


12 thoughts on “Bodyn från helvetet?

 1. Det er skikkeli irriterende når Cp`en kødder..Her har jeg mest problemer om interlocken er for tykk.Den hvite jeg kjøpte av jnydesign sist er ikke god,så der sliter jeg alltid.Men mest er det det at stingene da varierer i lengde..
  Herlig med oransje til og flott fasong!

 2. Vet hur arg man blir när det strular!! har trott jag ska bli tokig ibland när det bara inte går att få det bra!
  Har köpt av den orange interlocken från jny men inte använt den än. Men jag har kantat mmed interlock från mjuka tyger och den är också rätt så tunn och det gick bra. Men jag hade liknande problem förut med att kantbandet liksom gled ut speciellt vid svängar, jag provade att ändra pressarfotstrycket och det verkar ha fungerat. Ditt problem kanske kan bero på det också? Eftersom interlocken är tunnare tänkte jag. Sen kan man kanske behöva ha annan dm också…. Men jag är absolut ingen expert! har provat så mycket olika inställningar så till slut vet man inte vad som beror på vad… men det blir ju så fint när det väl fungerar ;)Hoppas du ska klura ut vad problemet beror på!!!

 3. Helt underbara färger och en fantastiskt fin body! Tråkigt när det trasslar sig och blir fel, är så tråkigt att sitta och sprätta!! Den ser i alla fall superfin ut nu! 🙂

 4. Hej,

  Har inga tips att ge heller, men jag tror inte det beror på tunt kantbandstyg. Tippar på att du ska ändra pressarfotstryck som Lallis ovan föreslog.

  Bodyn ser i alla fall väldigt fin ut på bild. Vet hur förbannad man kan bli dock. Sådana saker SKA bara funka tycker jag…. 🙂

  Jag länkar till din blogg. Hoppas det är ok!

 5. Oj vad jag känner igen det där! Hade liknande problem när jag skulle sy en hätta!! Jag fick tipset av Thea (KokaLAL) att hålla emot med en pincett på sidan, det hjälpte iaf för mig, samt att öka pressarfotstrycket oxå! Lycka till, Bodyn ser iaf jättefin ut på bild!!

 6. Det blev iallfall en jättefin body tillslut ;-). Jag var nära att slänga ut min cp häromdagen, när tråden gick av HELA tiden. Provade alla möjliga inställningar. Bytte sen till starkare tråd, då gick det bättre (lite surt eftersom jag hade fått tråden med på köpen). Jag kantar mest med tunn interlock, och det funkar bra. Vet inte om det har så stor betydlese, men när jag bytte från att ha nålarna till vänster istället för till höger, blev det mycket bättre.
  Lycka till!

 7. Jodu, svurit har jag också gjort i helgen, utan cover pro. Sprätten har gått varm. Ja, det blir väl så när man ska stressproducera till marknaden!!

 8. Bodyn kan få flytta in i det skamvrån tillsammans med min tröja från juntan 😉 Bodyn blev ju fint ändå till slut – men det är HEMSKT när det bara blir fel, fel, fel… Efter att jag packade upp CP:n efter juntan har den spunnit som en katt och uppfört sig exemplariskt :-O Har sån där interlock och ska pröva – återkommer med rapport så småningom!

 9. TAck så mycket för era kommentarer och tips. Pincetten har jag hållit emot med men pressarfotstrycket hade jag helt glömt bort. Tror jag ska testa en annan färg på de resterande i en lite tjockare interlock, men först ska jag sy något jag kan och som jag vet blir bra så jag återfår lite sysjälvförtroende! JA helt klart strular det mer när man stressar! Vill ju bara att det ska bli BRA!

 10. Usch, det är verkligen träligt när det blir så där. Då syr man ju inte för att det är kul längre, utan för att man är envis som en gammal get (ja, vi tittar mycket på Lotta på Bråkmakargatan här…). Tur att det blev så fin till slut i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.