tossor

Vantar och tossor

Till marknaden ville jag har något lite mindre också så jag har provat att sy vantar utan tumme och tossor. Det här är resultatet av mitt mönsterskapande och nu är jag nöjd. Det har blivit en hel del prototyper de senaste veckorna men nu är jag nöjd med mönstret. Både vantar och tossor är fodrade med fleece för att bebisen ska hålla sig varm och go om händer och fötter.

Här har jag använt mig av stuvbitar för att sy både tossor och vantar. Extra kul att kunna rensa ut bland stuvar och använda upp småbitar som man inte trodde skulle komma till användning. Passar dessutom perfekt i Novemberutmaningen! Jag har nu ett gäng till klippta tossor och vantar som ska sys den närmsta tiden, när jag inte vill bråka med CPn.

Har också roat mig lite i Photoshop och fixat med bilden. Lite tacky men kul ändå!

Mönster:
Eget på både vante och tossa. Är räknat att de ska passa det första året.

Material:
Stuvbitar av landskapstyg från Jofotex, fodrat med polarfleece från Stoff och Stil. Mudd från Soff och Stil.

+++
Det blev många testtossor men till slut blev det bra. Tycker de är grymt söta! Och mönstret är MITT!


Många testtossor blev det. Lite pilligt och inte fullt så enkelt att sy som jag hade hoppats.

!!!
Lite sysjälvförtroende återvunnet efter helgens bråk!

10 thoughts on “Vantar och tossor

  1. Helt klart en av de snyggare varianterna på tossor som man har sett! Bra knåpat! Och grattis till revanschen! 😉

  2. Jättesött set, jag älskar tossor! Och grymt imponerad att du listade ut hur du skulle få till mönstret, jag slet mitt hår!

    Angående blöjorna så finns de i S/m ca 5-10kg 0ch M/L ca 10-15 kg, men de har provats och funkar bra på en tvåmånaders 4kg flicka! Jag är lite hemlig med bilder tills allt är copyrightat, men om du vill kan jag maila dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.