kjol

Prototyp

Har sytt min första kjol till I. Blev väldans inspirerad av Doris & Assars fina kjolar som hon hade på Uppsala Julmarknad och så har jag ju länge sneglat på Kånkarongs finfina kjolar.

Hittade ett så fint tyg på loppis för ett tag sedan som jag tänkte skulle bli julkjol till I men tygbiten var så liten så först var jag tvungen att testsy i ett annat tyg. Valet av tyg för prototypen föll på det fantastiskt fina fågeltyget från Stoff och Stil matchat med svart mudd i midjan. Modellen är enklast tänkbara, motveck mitt fram och bak och så mudd och en fåll. Fick inte riktigt till formen på kjolen när jag la motvecket men jag tror inte det syns när kjolen är på.

Mönster:
Eget utifrån mått på I och på byxor som hon har!

+++
Tyget gjorde sig som kjol!


Vet inte riktigt hur jag ska tänka för att få till en bra form på nederdelen av kjolen, men å andra sidan syns det kanske bara när kjolen ligger ner – och det ska den ju sällan göra!

!!!
Måste prova den på snart, har legat i flera dagar klar men oprovad – passar den och ser bra ut kommer det nog bli fler kjolar inom kort!

6 thoughts on “Prototyp

  1. Kjolar är ju ett plagg som man kan sy riktigt enkelt om man vill. Min tjej är drygt 2 år och är inne i en period där hon gärna klär sig själv och kjolar är ett av favoritplaggen 🙂

  2. Vilka fina fåglar! Du får testa den ”in action” – tror inte heller att man kommer tänka på kanten då. Men man vill ju ändå att det ska vara perfekt även om det inte syns… Man kan alltid ta till det här gamla talestättet ”gå fort och skratta mycket så syns det inte att man är ful” och göra om det till ”gå fort och skratta mycket så syns det inte om man sytt fel” 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.