beställning

Långärmad klänning

Här kommer den, klänningen i strl 104 som jag frågade om era mått till i förra veckan. Jag tror nog det blev 104-110 ungefär så den borde passa! Ser stor ut tycker jag som sällan syr större än strl 80! TAck alla ni som tog er tid att svara och hjälpa mig med mått och tips!

Klänningen blev beställd på Uppsala Julmarknad av en kollega till mig som såg dessa klänningar men gärna ville ha en likadan fast större. Hade inget kvar av det rosa tyget men det gröna gick lika bra! Tycker den ser härlig ut, det gröna hade jag inte sytt av förut faktiskt. Har lite kvar som räcker till nått litet plagg till Liten.

Klänningen är mitt vanliga mönster på klänning med motveck på ärmen för lite pösigare känsla. Mönstret fick dock förstoras ett antal gånger eftersom jag tidigare inte sytt den större än i strl 86. Jag är nog inne i en period när jag gillar motveck skarpt (se förra inlägget om kjolen!)

På måndag ska I och jag till jobbet och se på luciatåget där, då ska klänningen levereras. Bilder har dock redan visats för beställaren och har gillats.Nu återstår sedan bara att se om storleken passar!

10 thoughts on “Långärmad klänning

  1. Den ser jättefin ut!! Det trista med att sy i stora stl är att det går så mycket tyg 😀

    Jättefin kjol nedan, det tyget var superfint !!

  2. Ja, mycket tyg går åt så fort barnen blir lite större säger jag som håller mig inom spannet 92-134! Fin klänning!

  3. Jättefin. Vore kul att se hur det ser ut med motvecket på ärmen när den sitter på.
    Ska försöka ta mig till julmarknaden i Sigtuna om en vecka och se kläderna live (inte för att jag har så lång resväg direkt, men mycket att göra).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.