pay it forward · skjortor

Piffig skjorta

För drygt ett år sedan hoppade jag på en PIF hos Tuva Liten. Sen har tiden gått och gått och gått och jag har funderat på den där piffen men inte kommit till skott men nu var tiden nästan ute och det var dags att göra det jag lovat!

Först ut blev en skjorta till Rättvisa Barn. Ja inte till henne men väl till dottern. En klassisk skjortblus till sommaren i ett härligt blommigt 70-talstyg. Jag valde att sy infodring i halsen istället för kantband och tycker att det blev så mycket snyggare än kantbanden faktiskt. Till denna gröna skjorta valde jag en ljust rosa knapp och den stängs med en handsydd knappträns. Vanlig fåll i ärmar och nederkant.Vill du också sy sprund som ser ut på det här sättet så finns en bra beskrivning här.

Skjortan skickades för någon vecka sedan och har kommit fram och uppskattades. Tyvärr bloggar ju inte Rättvisa Barn längre och jag saknar hennes fina kläder.

11 thoughts on “Piffig skjorta

 1. Oj, vad du producerar!!! Jag hinner knappt med i inläggen 😉

  Underbart tyg på en superfin modell!

  Håller med, saknar också Rättvisa Barns inlägg och fina kläder…

  Trevlig helg och KRAM!

 2. Jättefin modell och supersött tyg. Jag gillar också frånvaron av vanliga kantband när jag syr i stumma bomullstyger. Riktigt vårigt plagg. Jag hade blivit superglad om ajg fått nåt sånt i postlådan. Särskilt efter så lång tid för då har man ju nästan glömt bort det och blir säkert ännu mer överraskad.

 3. Jättefin och stilren!!! Det blir mer stilrent utan snedslå!! I ett sånt här tyg med lite mildare färger tycker jag också att det blev bättre.

  Saknar också Rättvisa barn…… Har några av hennes kläder till knoddarna. Eftersom jag var ”bloggborta” under i princip hela hösten så fattade jag aldrig riktigt vad som hände med det där ”mönsterbråket”??? Flera slutade ju har jag förstått, också Skaparstigen som jag saknar mycket, mycket…. (två av hennes taxar bor hos oss). Det är jättekul, har halva sveriges bloggsömmerskors olika grejer här! Underbart! 🙂 Senast i går hade T på sig en av dina fina klänningar till dagis 🙂 🙂

  Trevlig helg!
  Kram

 4. Detta tyget har jag med hemma, har inte använt det som just blus men det blev jag minsann sugen på nu – vad vårfräsch och fin den är! Förstår att hon blev nöjd =)

 5. Åh, så fin!

  Jag hade en liten liten snutt av det här tyget som blev klänning och muddbyxor för länge sen. Jag saknar det! Skulle vilja sy mer för det är så fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.