tygblöja

Fler formsydda blöjor

Dessa blöjor pryder nu rumpan på R lite titt som tätt. Har passat på att använda mig av gamla tyger, stuvar och sådant jag inte riktigt vet vad jag ska göra av när jag sytt dessa blöjor. Ett bra användningsområde för tyger som man inte är 100% förtjust i eller har väldigt lite kvar av. Fast nu vill jag ju sy av fintyger också eftersom de blev så bra!

Har bytt till mig blöjklipp med babyfleece och Cool Max från Retrokas och det tackar jag så mycket för! Dessa klipp var så stora att jag fick två insidor av varje klipp! Jag ville testa om R tålde polyester mot rumpan och det verkar gå bra med både fleecen och Cool Maxen. Dessa tyger håller ju torrare mot skinnet än vad bambun gör och funkar bra om det ska gå lite längre mellan bytena. Så nu kan jag sy med lite vad som som insida. Jag gillar verkligen babyfleecen eftersom den är så mjuk men med Cool Max blev det en väldigt tunn och nätt blöja.

Fick tips från Kalamajt om virkad resår och den använde jag på de 6 sista blöjorna och det blev hur snyggt som helst, rynkningen runt benen och ryggen blev så snygg och så är den mjuk och följsam samt lätt att jobba med! Har tyvärr inte sytt inlägg till alla blöjor än eftersom jag inte är helt nöjd med de frottéinlägg som jag sytt. Måste införskaffa lite bambu som suger mer.

Det kommer bli fler blöjor framöver, den här modellen sitter som en smäck på R! Läcker inte bajs och sitter toppen. Än har han den på innersta knappen runt benen men jag har lättat lite runt magen… Ja dessa är nog de första knappade blöjor jag visar tror jag? Jag beställde en KAM-tång från Kina och den kom efter ca 6 veckor. Jag är grymt nöjd med den. Enkel att använda om än lite tungt efter några blöjor. Knappar känns helt rätt i blöjor, inga kardborrar som kan skava.

Som ni ser har jag använt hanar och honor ”tvärtom” på höger och vänster sida på blöjan. Detta för att använda samma antal av de olika knapparna så att de tar slut samtidigt!

Den översta blöjan sydde jag först, den har ljusgrön bambuvelour som insida och är riktigt mjuk och go. De andra har insida i brun Cool Max samt turkos eller gul babyfleece. De fyra som är på samma bild har inga inlägg i sig än. Alla blöjor har en öppning i bak i vilken man kan lägga in inläggen så att de ligger still! Vilken är din favorit? Jag är svag för äppelblöjorna! Älskar tyget men det är för tunt för kläder tyvärr men det blir ju hur söta blöjor som helst!

Dessa är sydda efter mitt modifierade La-Di-Da Diaper mönster, helt toppenbra mönster!

9 thoughts on “Fler formsydda blöjor

  1. Åh, vad snygga!! Jag är så imponerad!! Tycker också om äpplena, men de randiga och de blommiga var också riktigt snygga!! Glad Påsk!!

  2. Så himla söta. Önskar att jag själv hade haft tålamod att sy sådana härliga blöjor. Gillar speciellt de två översta på nedersta bilen. De brunbeigemönstrade.

  3. Åh så snygga! Det är fördelen med formsydda – man kan göra dem i så himla fina tyger! 😉 Jag måste säga att jag älskar den randiga, hur söt som helst!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.