tygblöja

Fler fattycakes

Mitt i all kollektionssömnad så har jag stuckit emellan med två stycken blöjor. Det behöver fyllas på eftersom det funkar så bra med tygisar på R. Efter att ha använt den första Fattycakeblöjan jag sydde några gånger så upptäckte jag att den satt faktiskt ännu bättre på R än vad La.Di-Dablöjorna gjorde så det fick bli Fattycakes till honom. Jag inspirerades av Emilitens fina retrofrottétabbar på hennes blöjor och gjorde en ”finblöja” av den härliga blommiga retrofrottén som jag bytt till mig av Mannagryn. Jag älskar den frottén så det var en fröjd att sy en blöja av den! Den andra blöjan fick utsida i ljusgrön (lime? pistage?) bambuvelour.

Båda blöjorna har ett mellanlager i röd jogging (secondhand, tjock och ful men utmärkt i blöjorna) och insida i naturvit mikrofleece. De är sydda helt efter mönstret förutom att jag flyttat på knapparna i sidan för att de ska passa bättre på R. De har även en öppning i bak så man kan lägga i ett inlägg i den, vilket behövs för att den ska fungera och suga mycket kiss. När jag beställde knappar fick jag med en liten extra påse med mönstrade knappar. Dessa passade perfekt i ton med den gröna velouren och piggade upp den annars enfärgade blöjan! På bilderna är det inget inlägg i blöjan, jag stoppar i en rutvävd vikblöja i dem när de används, funkar perfekt!

Dessa blöjor används under en blöjbyxa i ull eller pul och har alltså inte i sig ett fuktspärrande skikt i sig. Ullbyxor är min favorit faktiskt, de håller så härligt tätt men luftigt ändå!

I förra inlägget var det någon (Retrokas?) som undrade om resåren i fram, om det funkar bra. Det måste jag säga att jag tycker att det gör! Sitter bra och tätt i midjan utan att strama!

6 thoughts on “Fler fattycakes

 1. Men så söt ”finblöjan” blev!!! Den där blommiga frottén var ju alldeles ljuvlig! Jag är så imponerad på dig som syr blöjor själv. Hade själv tanken på att använda tygblöjor till en början men tyvärr så tog faktiskt latheten och bekvämligheten över:( 1-0 till konsumtionen…nåväl försöker ta igen det på andra områden:)

 2. Oj så fina blöjor, är mönstret ett köpemönster eller??

  Bestämde mig att ta mig i kragen och sy upp fler tygisar till lillan efter att jag hittade en massa granulat i rumpan från en engångsblöja igår, det kan inte vara nyttigt för de små rumporna!

  Föredrar också ullisar för PUL blir så tätt framförallt på natten!

 3. Jättefina! Det blir så himla fint när man lockar FC. Frottén är helt perfekt också.

  Vad gulligt det blev med knapparna. Jag sparar mina till dockblöjor (när jag nu ska sy dem) …

  Jag kallar färgen för päronglassgrön 🙂

 4. vilka otroligt söta blöjor du har sytt! Vi har använt pocketblöjor till barnen, men de inhandlades innan jag börjat sy. Hemsydda är ju bara så mycket stiligare! Kul!

 5. Vad snygga, speciellt finblöjan måste ju vara jätterolig att få använda!

  Jag håller på att lära mig använda tygblöjor och det tar nog ett tag innan jag vågar sy mina egna. Men då ska jag nog testa det här mönstret om det är så bra som du säger. Jättetack för tipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.