t-shirt · vuxet

Nattågströja

I sista stund hoppade jag på Spring Top Week hos Made by Rae. Jag har länge velat sy till mig själv men har haft för mycket annat att göra och inte prioriterat denna sömnad. Härom veckan bestämde jag mig för att nu SKA jag sy till mig själv för barnens garderober är överfulla och min garderob gapar ganska tom så det är faktiskt JAG som behöver kläder, inte barnen!

Skaffade Ottobre Creative Workshop 303, ett toppenbra basmönster för en figurnära tröja med tre olika möjligheter till halsringning och tre olika ärmar. Perfekt! I tyghyllan finns mycket tyg och när jag kikade där föll valet på de blå nattågen. Sagt och gjort, en tröja klipptes ut och syddes ganska raskt ihop. När maskinerna inte bråkar är det ju väldigt enkelt att sy en tröja. Halsen är kantad med vit interlock och ärmar och nederdel är fållad med bred vit tvillingsöm på coverlocken. Fräscht med vitt till tycker jag. Sydde den klar igår och hade den igår kväll när jag var ute med några vänner samt idag hela dagen och den är verkligen skön och jag trivs i den!

Jag har inte gjort några ändringar i mönstret, som jag valde en storlek mindre än rekommenderat, förutom att jag la till 6 cm på längden (jag är 180 cm lång så det behövs på allt jag syr till mig själv). Storleken blev bra men jag ska ta in mönstret lite mer i midjan så att den blir lite mer slimmad.  Till denna tröja tänker jag mig en jeanskjol till sommaren! Modell på kjol har jag i huvudet och tyget har jag i hyllan så det blir väl nästa projekt till mig.

Så glad att jag äntligen tog mig tid att sy till mig själv!

16 thoughts on “Nattågströja

  1. Kul att få något eget för en gång skull, annars är det ju som du skriver. Man prioriterat barnen först. Jämt!

    Så du gillade mönstren i Ottobres CW 303? Jag har själv funderat på att köpa hem det och nu får det nog bli så. Tack för inspirationen 🙂

  2. Vad fin den är! Har oxå använt det mönstret till mina tröjor och tycker att det funkar bra. Ibland får man helt enkelt prioritera sig själv och du har rätt i att det går rätt fort att sy en tröja om allt flyter på:)

  3. Åh, så fin du är! Jag ska sy en husvagnströja till mig. Snart. När jag får tid. I alla fall innan sommaren är slut. 😉

  4. Jättesnyggt. Visst är det kul att sy till sig själv… Jag får göra samma sak med längden på tröjorna och då är jag inte lika lång som du…men jag tycker tröjorna blir lite för korta, men det är ju lätt ordnat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.