beställning · tunika

Sommarklänningar

Numer ganska stora L ska få dessa två klänningar, eller snarare, en klänning och en tunika. L är äldst av barnen i vår föräldragrupp som vi hade när I var liten (fast det var en så trevlig grupp så vi ses fortfarande fast alla barnen nu går på dagis) och hon har just fyllt 2 år. Tänk så fort tiden går! Mamma E var här och valde tyger och modeller, ett inte helt enkelt uppdrag! Valet föll till slut på två gröna tyger med blommor – två av mina favvotyger! Två sköna modeller blev det också, en tunika som ni sett några gånger här under våren och så en klassisk singoalla. Till singoallan sydde jag knytband och sprund i halsen istället för resår och jag är så nöjd med det! (tog dock längre tid att vränga bandet än att sy resten av klänningen….) Nu väntar vi bara på att sommarvärmen kommer tillbaka!

19 thoughts on “Sommarklänningar

 1. Jättefina och somriga klänningar! Vad snyggt det blev med knytbandet i singoallan. Jag har bara sytt mina med resår hittills. Kanske ska testa knytband någon gång =).

 2. Åhå, säger precis som Le Petit, att ha knytband i i dragsko-kanal var ju så smart! Lägger på minent och testar nog snart…om det går bra..?! den gröna är helt ljuvligt fin =)

 3. hur söta som helst! jag sydde en kudde i samma tyg, fast i brunt igår. Jättefint tyg! (med rosa klöver och vita prästkragar)

 4. 1) Gillar dessa jättemycket och håller med flera föregående om att det blev så himla bra med knytband i dragsko.

  2) Så underbart att ha en syster!! Som dessutom gillar ens fina skjortor. Som dessutom har en kusin till ens barn!!!!

  3)T:s tunika kan man mörda för!!!!!! Vill ha, liksom…

  4) Måste kolla in makens blogg..

  5) Vad många inlägg du hunnit med under helgen!

  6) Stor kram!

 5. Så duktigt att du syr allt själv, jag själv e jättedålig på att sy, mer än att trä på en nål e de nog de enda jag kan =) haha. Kul o se att du har en ekologisk butik för just barn.

 6. Vill du ha ett bandtips? Så du törs sy fler i denna fina modell?

  Klipp ut tyget dubbelt så brett som det färdiga bandet. Vik på längden med rätan utåt och pressa. Vik upp viken och vik in de båda långsidorna ända till mitten, rätan utåt, pressa. Fixa kortsidorna. Sy en stickning längs den öppna kanten. Så slipper man vändningen… Man kan ju givetvis vika in mindre än till mitten, det blir ju fyra lager tyg, men har man ett skapligt tunt tyg funkar det. Viker man till mitten slipper man ju mäta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.