tygblöja

Pocketblöja

Det har inte blivit så många blöjor sydda på sistone. Skulle behöva ett gäng till men klarar oss på det vi har. Men det vore skönt att ha lite extra ifall man inte hinner tvätta precis när det börjar bli slut i hyllan. Hur som helst så föll andan på idag när R sov middag att jag skulle testa sy en pocketblöja igen. Eftersom han växer som en tok så bestämde jag mig för att testa strl M av Fattycakemönstret, bara för att det inte skulle bli för litet. För litet lär det inte bli… för stort är nog mer troligt haha!

Det var skoj att sy en pocketblöja. Inte så svårt som jag har fått för mig att det är. Men jag har ju inte testat den än så jag vet ju inte om den läcker eller inte och hur den passar. Fick hjärnsläp när jag skulle sy dit resåren men då är det tur att ”sy-tögblöjestråden” finns på sjalbarn för där fick jag snabbt svar på min fråga! Resåren ska sys på PUL-sidan i sömsmånen, i benen och i fodersidan vid magen. Tackar för de svaren, ser ut att bli bra! Jag valde att inte sy någon stickning runt resåren, eftersom fleecen inte suger upp kiss så gör det inte något om lite tyg sticker ut utanför PULen. Däremot gjorde jag yttertyget ca 1 cm bredare än fodret i varje sida i benöppningen för att det ska (med resårens hjälp som syddes fast på PULsidans sömsmån) rulla inåt och hjälpa till och hålla fleecen inne och PULen ute.

Ska bli spännande att testa blöjan imorgon och se hur den passar. Men jag tror att den kommer vara mer lagom till I än till R så får väl sy i S också. Tänker att det blir lite nättare med pocketblöjor nu när R försöker börja kravla sig fram på golv och vända sig (en första vändning härom natten och idag drog han sig upp i stående från sittandes i mitt knä när vi utforskade diskmaskinen. Diskmaskinskorgen var bra att greppa för att dra sig upp!)

Var bortrest förra veckan i 5 dagar och då hade R bara engångsblöjor. Kom på mig mer än en gång att sakna hans tygisar, så jag får nog erkänna att jag är fast. Tygisar är bara så bra!

PULen kommer från PinkGreen, som nu tyvärr har lagt ner. Naturvit microfleece från Stoff och Stil. Knappar köpta från wholesaleclothdiaperfabricsnotions, det är röda KAM-knappar fastsatta med tången. PÅ bilderna har jag fyllt blöjan med en rutvävd vikblöja. Det är toppen att använda dem som inlägg inne i blöjorna tycker jag (som inte riktigt är vän med vikblöjor annars).

Uppdatering: Helt galet, om än lite hög i magen så passar den på min snart 5 månaders kille!!

8 thoughts on “Pocketblöja

  1. Den blev riktigt snygg! (Förstås.) Det är tacksamt att sy i fleece tycker jag, följsamt och proffsigt. Förstår att M blev jättestort, E har det fortfarande! Det ser ut som om FC passar fint till pocket, jag har funderat på det. Många på DD syr FC i pocket men din är nog bättre än de flesta man ser där. Snygg bild också, du får berätta om din kamera någon gång 🙂

  2. Det funkar finfint GÅ32! Använda blöjor läggs i en hink med lock i väntan på att de ska tvättas (ungefär var tredje dag tvättar jag)Det luktar inte om hinken eftersom det är lock och sedan tvättar man som vanligt på 60 grader. Har barnet bajsat tömmer man ner bajset i toan innan den läggs i hinken. Kan inte bli enklare egentligen.

    Fleecen håller torrt mot huden eftersom fleece inte suger upp vätska utan bara låter den passera till det som man har fyllt blöjan med. Så barnet är lika torr om huden (nästan iallafall) som med en engångsblöja. Att inte vara helt torr är ju en fördel också eftersom barnet fortare lär sig när det kissar och ofta blir torr fortare!

    Det enda man måste göra är att tvätta och torka tvätten. Men man slipper gå ut med extra sopor varje dag och så spar man en hel drös pengar!

  3. Den blev jättefin! Önskar jag hade haft den här modellen, men de fanns inte för 12 år sedan och jag var inte smart nog att tänka ut den själv 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.