kjol · mammakläder · vuxet

Fin på jobbet

Min syster fyllde år för några veckor sedan och önskade sig en kjol som hon kunde ha på jobbet när det behövs lite finare kläder. Syster väntar liten till vintern (yay!) så den vanliga kostymen passar inte längre. Hittade ett grått kostymtyg med lite stretch inne i tygskåpet och det räckte precis till kolen. Magmudden är av svart muddväv från Stoff och Stil. Syrran ville gärna ha den höga magen så det inte glipar och blir kallt när det blir vinter ute.

Mönster till kjolen är från Ottobre (2-2008?) men jag var tvungen att göra den något snävare för att få ut den på tyget. Det gör inget tycker jag, ser lagom strikt ut med smalare modell. Har sytt en kjol från det mönstret till mig tidigare, när jag väntade I. Det är ett jättebra basmönster för den som väntar barn och dessutom enkelt att sy. Syrran fick med sig mönstret hem när hon hämtade kjolen så hon kan sy fler ifall hon får lust! (syrran syr också jättebra!)

11 thoughts on “Fin på jobbet

  1. snyggt! det är ett bra mönster, har också sytt av det mönstret. jag tog också in vidden ganska mycket. kjolarna är också bra att ha efter bebisen har kommit.

  2. Jättefin kjol!! Vilken tur hon har, syrran din, som kan få kläder uppsydda! Snygga gravidkläder är ju otroligt svårt att få tag på! Och kul med bebis på gång…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.