tygblöja

Batik!

När jag fick hem den stoooora sändningen med bambuvelour och bambufleece för några veckor sedan fick jag en sådan otrolig lust att batikfärga tyget (fleecen) och sedan sy blöjor av det. Det är så tjockt och mjukt och härligt och blir perfekta blöjor (även munkjackor tror jag skulle bli superbra i denna fleece!) Jag köpte hem gul och röd färg för jag tänkte att jag skulle ha tyget, vitt, gult och rött/orange. Vid den första färgningen med gul färg hade jag dock bara knutit snören runt tyget och det höll ju såklart inte i tvättmaskinen så det blev inte vitt kvar. När jag sedan färgade över med rött så satte jag stora gummiband också och det höll bättre men jag skulle behövt ännu fler kraftiga gummiband för att få den effekt jag velat. Men snyggt tycker jag det blev ändå! Dessutom har jag lärt mig ett och annat om batikfärgning så nästa gång kommer det bli ännu snyggare!

Dessa blöjor är åter igen sydda efter mönstret Fattycake, strl M. Ett lager tjock (400g/kvm) bambufleece och innerlager av microfleece. Ett trifoldinlägg i två lager av samma bambufleece ger 7 lager högabsorberande tyg i denna blöja. Funkar toppen! Inlägget visas liggandes på insidan i blöjan men ska såklart stoppas in mellan inner- och yttertyg när blöjan används!

Bambufleecen finns nu i min nätbutik! Den är naturvit och bestär av 70 % bambu och 30 % ekologisk bomull. Jag har tyvärr inte hunnit / kommit ihåg att fota den och lägga in en bild i shoppen. Det har varit grymt mycket att göra på sista tiden, men i kväll har vi äntligen skrivit kontrakt på vår lägenhetsförsäljning och nu är det alltså klart med både köp av hus och försäljning av lägenhet! I helgen ska maken och jag fira 2-årig bröllopsdag utan barn i Stockholm men jag tror tyvärr inte jag får med honom på syfestival! Nu får vi fira avslutad affär också! Härligt! Återstår bara en flytt i april!

5 thoughts on “Batik!

  1. Snyggt med batik och det matchande innertyget!

    Skönt också att allt klaffat med försäljning/köp och lycka till med flytten till det nya boendet! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.