träningsbyxa · tygblöja

Träningsbralla nummer 1

För att förhindra att eventuella olyckor hamnar i alla lager kläder kan man istället för vanliga trosor använda en träningsbyxa. Den ser ut som en trosa men har ( i mitt fall) två jager bambufleece och ett lager PUL insytt i grenen och trosan är sydd i dubbelt tyg för att det lite tjockare inlägget inte ska synas. Det ser mao ut som en trosa men den suger upp en mindre olycka och hindrar att den hamnar i tex bilstol, overall etc.

Hur som helst. Några sådana här ska också läggas i lådan i väntan på att blöjan ska ryka. Sydde ett förta prov enligt tinkle time trainersmönstret. Ett riktigt bra och utförligt mönster. Jag följde det till punkt och pricka men jag ska i kommande byxor inte använda microfleece till midja och benmudd samt att dessa två ska minskas i omfång till mina spinkisar. Annars satt strl M bra på både storasyster och lillebror 🙂  Just nu kör vi lite två flugor i en smäll och tränar båda två med potta och då är det bra om de kan använda samma storlek på träningsbyxor och trosor!

Tygerna är en bilmönstrad interlock, lime mudd från SoS, microfleece sommuddar. Insidan är från en gammal t-shirt. Perfekt när man inte vill kasta användbart tyg men tyget är inte fint nog att använda! Ett inlägg är också insytt i byxan, dubbla lager bambufleece och ett lager PUL sytt ihop runt om till ”en binda” och sedan fastsytt i fodret.

5 thoughts on “Träningsbralla nummer 1

  1. Jättefina! Jag testade att sy vanliga underbyxor, med microfleece i grenen och PUL som yttertyg och de fungerar också. Iofs är lilltjejen egentligen torris, men kommer oftast på att hon behöver gå, i sista sekunden och då kommer gärna några droppar innan man fått av byxorna… Det blir ju inte så tjockt som vid dubbla tyglager och inte lika varmt i sommarvärmen?. Kanske värt att prova?

  2. Vilket bra tips! Vi tränar lite här med en kille som är LAT. Han känner nog när det kommer, men tycker det är så bekvämt med blöja. Det går framåt i alla fall, men det blir lätt en lite för stor fläck innan vi är på toan. Sådana du sytt är ju då bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.