trosa

Trosor till tösen

Ett första par trosor till vår tjej. Ja inte de första hon har men de förta hemsydda. Hon har själv valt tyget (+ en hel massa andra tyger som också ska bli trosor) och när det gick upp för henne att jag skulle sy, till henne, och att hon skulle FÅ det jag sytt då gick det så bra att mäta henne! Tänk, min snart 3-åring har en överkropp som strl 74, mage och rumpa som 80 men längd som mycket väl är 98. Inte konstigt att det blir kort och brett när jag försöker mig på Ottobremönster till henne!

Ja ja, jag fick iallafall mäta och och utgick från att strl 86 borde räcka. De passar men har inte mycket växtmån så kommande trosor blir ett nummer större. Sömnadsmässigt är jag mest stolt över att jag fattade hur jag skulle göra för att få dolda sömmar både fram och bak vid grenkilen, dolda sömmar både ute och inne i trosan 🙂

Mönstret är från Ottobre 4/2004 (?) det där numret som är slutsålt på svenska. Jag fick mig en holländsk version men med kopierad svensk sömnadsöversättning. Kantband i benöppningarna och resår fastsydd med OL i midjan och sedan nedstickad med CPn.

One thought on “Trosor till tösen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.