jacka

Dotterns höstjacka!

Här kommer den, jackan som ni sett lite smygbilder av i min tutorial förra veckan!

Mönstret är från Gynthers bok men anpassat i strolek efter Meedom så att den ska passa bättre! Enkel och rolig sömnad med många detaljer! Sitter som gjuten på tjejen men man får in en tjocketröja under den också.

Jag gillar inte luvor på barnkläder för jag tycker att de är opraktiska och dessutom farliga. Så det fick bli en krage istället som skyddar nacken mot kyla och vind. Fickorna fanns inte i mönstret men det måste ju finnas på en treårings jacka! Stora enkla fickor där det får plats allt spännande man hittar ute!

Tyget har jag köpt från Japan på Etsy. Liknar helt klart Svenskt Tenns elefanttyg men så lyxigt är det inte. Dragkedja och snedslå från Bibbis, ni har väl spanat in hennes nya webbutik?! Enkelt och smidigt att beställa och bättre priser på sybehör går nog inte att få! Jackan är fodrad med mjuk och varm bambufleece. Bambufleecen är bara flossad på ena sidan och man kan välja att ha den sidan in eller ut. Jag har valt att ha den stickade sidan utåt så att det inte blir luddigt på kläderna. Bambufleecen går att köpa i min butik. Ekologisk är den också!

13 thoughts on “Dotterns höstjacka!

  1. Så fin! Dom blå detaljerna gjorde att den ser riktigt genomarbetad ut. Verkligen fint tyg, elefanter kan man aldrig få för mycket av :-).

  2. Vilken jättesnygg jacka!!! Jag älskar de blå muddarna och övriga blå detaljer. Och dragkedjan är fantastisk! Och tyget, och fickorna är så snygga. Läckert!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.