sew along

Sew along!

Jag bara älskar Karinottilias initiativ till  sew-along av en väska. Det är liksom ett sådant där projekt jag gärna velat göra men inte riktigt fått ändan ur (speciellt eftersom mina försök hittills har varit rättså misslyckade och förmodligen inte visats på bloggen heller)

Karinottilia valde mönster som alla sedan skulle sy och varje vecka (eller var det oftare) kom ett väldigt väl förklarat blogginlägg hon henne som mankunde följa. Jag sydde snabbare än vad Karin gjorde men det var ändå bra att ha andra att diskutera med, och diskuterat har vi mest gjort i en grupp på Facebook. Det är så smidigt att prata där men samtidigt blir det tråkigt att inte alla kan få ta del av våra lärdomar, misstag och framsteg! Men även det ordnade Karin med lite sammanfattande blogginlägg.

Till min väska valde jag tyget ”Pompeja” från Borås, jag älskar det tyget och hade turen att snubbla över 4 stycken fullängdsgardiner på Myrorna i höstas för nästan ingen peng alls. Då kunde jag nu unna mig en väska av det tyget. Bröt av med lite brun loppisfyndad manchester och till foder blev det en naturvit lakansväv. Jag har haft en väska nu med svart foder och det är hopplöst, jag ser ingenting i väskan och hittar desto mindre! Nej, vitt fick det bli även om det är lite tråkigt.

Sömnaden flöt på bra, sprättade en del runt dragkedjor för att få dem att sitta som jag ville och för att sömmarna skulle bli bra. Ändrade höjden på ringarna för axelbandet, höjde dem med ca 10 cm för annars tyckte jag att väskan blev en korv. Jag brukar dessutom ha handväska/skötväska i ett och då är det bra om man kan bära den ganska upprätt också. Förstärkte botten med Habalonmellanlägg, som jag först strök fast och sedan sydde fast för hand i mellantyget (som jag inte nämnt tidigare, men det är ett mellanlager i väskan  som enligt mönstret skulle vara i filt men jag valde en flanell som jag hade hemma istället. Den blev kanske lite i tunnaste laget för väskan har inte någon riktigt stadga i sig.)

Passpoalen vid dragkedjan på toppen var ett sådant moment som jag drog mig för men när jag väl satte igång var det busenkelt. Gjorde egen passpoal av ett 3 mm snöre från Bauhaus och snedslå. Funkade perfekt. Passpoalen gav verkligen väskan en proffsig finish!

Gillar verkligen också alla detaljer på väskan, de fina fickorna på utsidan och det klädda axelbandet!

18 thoughts on “Sew along!

 1. Så snygg! Önskar att jag hade haft tid att vara med och sy väska! Mmen det är så mycket med jobbet så här före jul. Men jag kan ju sy efter! Nu blev jag sugen på att sy i Pompeja, jag har orange och grönt. Vilket skall jag välja? Får fundera över jul. Det blir nog grönt!

 2. Åh, den är så fin! Jag valde också vitt foder just av den anledningen du skrev! Man får väl tvätta väskan lite oftare bara.

 3. men hur snyggt var det inte med passpoal vid dragkedjan! och jag skaaa ta tag i det där med sittpuff till tjejernas rum. Lovar 😀

 4. Så snygg! Gillar kombinationen med det bruna manchestertyget!
  Jag är lite avundsjuk på er som gjorde egen passpoal, jag köpte en men tror det var lättare med att göra egen för då blev det mer att sy i och dessutom en tjockare kant upptill! Så nästa gång ska jag göra egen jag med!

 5. Jättefin väska!
  Jag önskar att jag hade följt med i den här ”sew-alongen”, hade varit så kul att sy en väska och modellen ser så fin och praktisk ut. Kanske jag hänger med på nästa om det blir någon mer.
  /Emma.

 6. Den här väskan är så härligt retrosnygg! Önskar jag också hade en bebis så jag kunde använda min väska som skötväska. Nu, utan bebis, tycker jag att den är i största laget och det är lite synd för jag är verkligen nöjd med min väska!

 7. Åh, så snygg! Man blir varm om hjärtat när man ser den för den ser så mysig ut på samma gång. Tygerna passade ihop som handen i handsken 😉

 8. Superläcker! Jag har också köpte mönstret nu och ska sy mig en likadan väska. Vet inte än vad det blir för tyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.