pyjamas

PJ

Dottern gillar att ha strumpor på sig när hon sover men byxorna ska vara instoppade i strumporna och om det glipar när hon vaknar blir hon inte glad. Då får man vacker komma och ”vika in” byxorna så kan hon sova igen. Lite störigt tyckte jag som gillar att sova om nätterna och kom att tänka på de där bebisbyxorna med fot på som jag nyss hade sytt till bebisen i magen. Sådana borde ju funka även på 3 åringar.

Letade fram mönstret på bebisbyxa för att se hur de är konstruerade. Modifierade sedan mitt leggingsmönster till lite mer baggy och ställde dottern på bordet för att rita av hennes fot. Gissa om hon gillade att få stå på matbordet! Hon pratar fortfarande om det!

Tygerna valde vi tillsammans och för att pyjamasen skulle bli lite roligare (och för att jag skulle få använda min nya brodermaskin) applicerade vi Blixten, eller som I säger bestämt – Rorri – på magen. Pyjamasen har använts varje natt sedan dess och får bara tvättas och sedan tumlas så den kan användas igen på kvällen. Verkligen en favorit. Och vad det gäller nattsuddet med strumpor, det är helt borta! Inga mer byxor att stoppa in! Det kommer bli fler PJs i denna modell!

Rorri blev lite bukcklig, det var min första applikation med mycket broderier ovanpå applikationstyget. Då lärde jag mig att det är bra med temporärt spraylim på det tyget så slinker det inte iväg i symaskinen!

Tyget jag sytt i är en tjock och härlig interlock som jag fått i en fyndlåda tyg. Köpte en hel flyttlåda med tyger via blocket för nästan ingenting. Det var hur mycket fina tyger som helst i lådan. Tjejen som sålde skulle sluta sy barnkläder och ville bara rensa! Toppen för en tygknarkare! Ser ni att halsen är kantade med den blårandiga interlocken också!

9 thoughts on “PJ

  1. Jättefin! Smart av dig, och bra för dottern med en sån klok och duktig mamma. Båda får sova gott nu 🙂

  2. Smart och SNYGGT! Förstår att dottern är glad. Det är ju det som är det fantastiska med att sy själv, det blir precis vad man vill ha.

  3. coolt och kul! Tyget kommer från tyska eiser. Några några år sen var det en kvinna ”trikåeva” som sålde stora mängder billigt till synördar och jag har sytt i båda dess. underbar kvalitet!

  4. Våra treåringar gillar också att sova med strumpor så att de inte ”fryser om tårna”. Att de sen sover enbart iklädda strumpor tycker de inte spelar någon roll… 🙂

    Kanske detta funkar, så kan jag få på dem byxor i alla fall…

  5. Oh, så detta är den berömda eisertrikån! Den har jag hört talas om! Och trikåeva också men jag var lite sen att börja sy och hon hade nog precis slutat att sälja när jag fick upp ögonen, minns att jag försökte hitta denna trikå då! Kul att jag ovetandes hade fått hem den och älskade att sy i den! 🙂

  6. Jättefint och smart! Vad kul att kunna göra såna bra blocket-fynd, om jag inte redan hade så mycket skulle jag nog sätta mig och leta jag med. Verkar också väldigt kul med broderimaskinen 🙂

  7. Min son ”K” skulle blir grön av avundsjuka om han såg denna tröja:) superfin med blandningen av de två randiga tygerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.