applikationer · tunika

Kronor till min stjärna

Klänningar och stjärnor, det älskar min dotter! Så pass mycket att hon absolut skulle ha en stjärna även på dena här klänningen. En blå, med rosa och guld. Ja, vad gör man inte som mamma då när beställningen är så precis? Jo, man gör en stjärna. En blå. Med rosa och guld. Dock ville hon ha blåa kantband också men jag tyckte att det rosa i stjärnan behövde plockas upp så det fick bli rosa istället.

Hur som helst. Jag är inte ett dugg nöjd med klänningen. Tycker att stjärnan förstör det fina tyget (ryggen är toppenfin) och ser helt malplacerad ut. Sedan hade jag enorma problem med att sy halsen så jag fick till slut ge upp och sy på en ”mudd” genom vilken jag drog ett resårband. Resultatet blev visserligen bra men vid det laget hade jag ledsnat rejält på hela projektet.

När klänningen sedan skulle fållas inser jag att jag har klippt framstycket helt snett. Allt är vint och skevt. Kanske är det bara jag som ser det men åh så störigt jag tycker att det är. Täcksömmen blev iallafall riktigt snygg! Alltid något!

Dottern har inte sett den klara klänningen ännu, hade tänkt att den skulle med till syfestivalen och då skulle jag inte visa henne den förrän efteråt. Men eftersom jag inte är nöjd så ska den nog inte med och då får hon den imorgon. Det som är bra med 3-åringar är att de inte ser att tyget är snett klippt och att jag har sprättat  diverse sömmar ett antal gånger!

Tyget är den nya crownvelouren från I k a s y r. Den är lite tunnare än hjärtan/bilvelouren och passar bra till våren. Basfärger som passar både stora och små och enkelt att matcha med barnens favoritfärger, i vårt fall blått, rosa och guld!

4 thoughts on “Kronor till min stjärna

 1. Effektfullt med muddkant upptill!! I like it!
  Ja, man blir galen när man klipper fel.. Igår klippte jag ut ett helt bakstycke till en vuxenklänning, för SMALT!!! Å jag blir tokig!!!

  I vilket fall så är kronklänningen en hit! Jättefin är den, med stjärna och allt!! =o)

 2. Håhå, jag känner så väl igen mig. Din dotter kommer att älska klänningen och du med så småningom, den är jättefin!

 3. Den är jättefin! Du kommer inte tänka på det sneda sen!!

  Skulle gärna komma och hälsa på, vet dock inte hur jag ska göra, lillan kräks fortfarande i bilen :-(. Vi får prata sen hur vi gör, just nu har hon vattkoppor, så vi måste ändå hålla oss undan…
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.