jacka · kappa · regnjacka

Flower Rain regnkappa

När Karinottilia i vintras visade denna härliga regnkappa i det fina laminerade tyget från Amy Butler kunde jag inte låta bli, var bara tvungen att sy en sådan till min I. Både tyg och modell var ju perfekta så jag gjorde helt enkelt en lite mindre kopia av jackan!

Sydde den i strl 98 med längden för 104. Jackan var rolig att sy från första till sista stygnet, man kan ju inte bli annat än glad av tyget! Och min treåring, hon blev mer än nöjd! Lillebror försöker envist hävda att den är hans. Jag får väl sy en till 🙂

Mönstret kommer från Ottobre, något nummer från 2009 och modellen heter Flower Rain. Jag tabbade mig på äärmarna och fick göra en egen lösning för att de inte skulle bli för korta. Tyget köpte jag på syfestivalen av Karinottila och nu har hon det även i gröna toner har jag sett! Fodret är ett quilttyg som jag haft hemma länge, köpte det som stuv någon gång och det blev verkligen fint till. Rosa rundresår och de genomskinliga stopparna samt dragkejda och andra resårer kommer från Bibbi såklart!

Det var roligt att sy luvan med kanalen för resåren. Hade aldrig sytt på det viset förut så det var kul att testa något nytt! Att det blev en snygg finish gillar jag!

Det enda jag inte gillar är sättet jag tätade sömmarna på. Skulle köpa tejp men använde istället något som heter Fray Check. Det funkar bra men det luktar lösningsmedel till tusen. Under de veckorna som jackan hängde i syrummet/syddes så hade jag konstant huvudvärk. Den luktar fortfarande lösningsmedel så jag kan verkligen inte rekommendera detta sätt att täta på. Frågan är om det verkligen behöver tätas, lamineringen på tyget verkar gå ihop om tråden ändå och jag tror att det inte skulle läcka även utan tätning. Jag ska snart sy en regnjacka till mig själv och då ska jag bara täta axelsömmarna som är mest utsatta för vätan och då ska jag täta med någon tejp istället.

15 thoughts on “Flower Rain regnkappa

 1. Letar också inspiration och mönster till regnkappa. Har du något mönster till en vuxen regnkappa, eller vet var man kan hitta det?

 2. Var just på syfestivalen igår och blev så sugen på att sy en regnjacka.
  Surfade runt lite och kom hit och du har ju sytt en underbar regnjacka!
  Jag undrar om det var väldigt svårt?
  Är så sugen att sy en till mig själv också.
  Nu ska jag bara hitta tyget någonstans också för det verkar ta slut överallt!

  Tack för inspirationen.

  /Tanja

 3. Förresten, är det okej om jag lånar ett foto och skriver om din fina regnjacka som inspiration i min blogg?

  /Tanja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.