keps

Buskepsar

Det blev matchande kepsar till mina två stora den här veckan. Det var inte meningen: Meningen var att det skulle bli en keps till lillebror men det visade sig att jag gissade helt fel på hans huvudmått och sydde en keps som var för liten. Den passade dock på storasyster istället så då fick hon den och lillebror fick en ny.

Mönstret har jag gjort själv men många har nog sytt liknande innan. Inspirationen som jag har för denna är från en blogg som var aktiv när jag började sy och läsa bloggar, Rättvisa Barn. Hon sydde så fina kepsar som kallades för ”Harrison”. Någon annan som fortfarande minns bloggen? Jag funderar ibland på vad som hände då det var en av mina favoritbloggar och jag fick mycket hjälp av henne när jag en gång klädde om en barnvagn. Nog för att bloggar kommer och går men vissa stannar lite extra, som denna.

Tillbaka till kepsarna då. Jag hade en bild på en Harrison sedan gammalt och googlade sedan fram en någolunda beskrivning. Rättvisa barn hade en tut på sin sida men eftersom bloggen är borta finns inte heller tuten kvar. Då, för några år sedan, tyckte jag att det lät grymt svårt att sy, men nu gick det finfint trots den ganska vaga beskrivningen.

Jag valde ett tyg från Kokka som Karinottilia sålde förra sommaren. Ett underbart roligt, färgglatt tyg som passar små busiga (trotsiga) tvååringar. Till den första valde jag ett prickigt foder i blå och gul/grönt. Det var den som blev för liten och som nu används flitigt av storasyster. Lillebrors nya fick ett rödvitrandigt foder så att man skulle se skillnad på kepsarna. Fodertygerna har jag köpt i andrahand och är härlig återanvändning. Alltid lika kul! Köpte massor med små stuvar för ett tag sedan just för att kunna matcha ihop lite roliga småprojekt.

Jag testade lite olika sätt att lägga vecken på de båda kepsarna och det finns säkert många fler sätt att sätta vecken och få en annan typ av keps, eller varför inte rynka helt runt om. Får väl testa ytterligare ett sätt om minsta lillebror också ska matchas med sina syskon senare i sommar!

4 thoughts on “Buskepsar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.