återbruk · byxa

Paperback Writer

Detta mönster har tilltalat mig sedan det kom hem i brevlådan för, tja, ganska länge sedan. Tror det kommer från Ottobre 6-2010. Det finns en hel del mönster med lite 60-talskänsla äver sig i den tidningen och detta är ett av de plaggen. Pojkbyxa i manchester är det på bilden men här har det blivit ett par twillbyxor med vintagetygdetaljer till dottern. Dessa är sydda i strl 98 med längden från 104. De är för långa för vår tjej som är 99 cm lång och behöver vara uppvikta men jag tror att hon kommer växa i dem på längden innan hon växer ur dem på bredden! En ren 98a hade nog varit perfekt faktiskt just nu.

Twillen blev över från min Minorujacka så det var kul att kunna sy något mer av den direkt. Perfekt till lite tunnare långbyxor till sommaren. Fick för mig att göra bakfickor, fickpåsar och gylfskylt i blommigt först och det blev bra. Efter lite sömnad kom jag på att jag ville ha innersidan av linningen även den i blommigt och så klippte jag itu den. Utan att se att jag hade tyg nog kvar. Jag hade inte tyg nog kvar däremot hade jag en ituklippt linning. Då kunde jag antingen klippa ut en ny helröd linning eller välja ett annat tyg till insida. Jag valde ett annat tyg. Valet föll på ett rött tyg med vita hjärtan. Det är fint men det röda har blött in på de vita hjärtarna så det är inte så fint att ha på utsidan på ett plagg.

Sedan hade jag inte någon röd dragkedja hemma till gylfen och inte ville jag vänta med att sy, så rotade runt i gömmorna och hittade gul dragkedja. Tyckte det såg rätt läckert ut och sydde i den. Nu är jag inte riktigt lika säker på att det blev bra, den syns otroligt bra när byxan är på. Min dotter gillar den dock -dragkedja av guld!

Hade först inte tänkt att sy på hällor men ändrade mig eftersom det kan behövas ett skärp i byxorna på min smalis. Testade att sy hällorna i bandkantaren på CoverPron och det gick så smidigt! Bara att mata in remsan i kantbandsapparaten, gasa och så var hällorna klara! Snygga raka sömmar blev det också! Att hällorna sedan gled lite när jag sydde på dem är en annan historia.Knappen kommer från mormors knappskrin. Det är svårt att ha så många knappar som jag har, nu har jag både mormors och farmors knappsamlingar hemma, det är svårt att välja knapp! Men när jag fick fram den här svarta knappen blev det rätt!

Inte helt nöjd med sömnaden eftersom det blev lite snett, speciellt linningen/hällor. Ska inte följa instruktioner från Ottobre för sådana saker, ska bara göra som mamma lärt mig! Då hade det blivit bättre! När byxorna dock direkt åkte på och med glädje användes hela dagen idag så är jag mer nöjd! Ja, jättenöjd och glad faktiskt!

Nu återstår att sy ett par till 2-åringen också men inte efter det här mönstret, behöver mer plats för rumpa i hans brallor.

8 thoughts on “Paperback Writer

  1. De är fantastiska! Fast jag kan inte låta bli att bli att le lite när jag ser att dina hällor också glider lite ibland 🙂

  2. Å vilka underbara! Så fina detaljer med retrotygerna!!!! Jag har oxå sytt av det mönstret fast jag vågade mig aldrig på den riktiga gylfen så jag gjorde fusk! Nu har storebror vuxit ur brallorna men hoppas på att lillasyster kanske ska kunna använda dom så småning om! För det är en kanonmodell!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.