sew along · väska · vuxet

Suit yourself

I vintras sydde jag en sådan här väska i karinottilias sew-along. Jag har älskat den väskan men nu när det är sommar så kändes färgerna lite väl höstiga. Pompeja i all ära men nog är brunt/orange väldigt höst och vinter.

Den här väskan är sydd i samma röda twill som min Minorujacka och med detaljer i tre olika retrotyger. De underbara kaninerna hade jag bara en lite bit av men de räckte (nästan, fick skarva lite i botten) till fronten på väskan. Fodret är härligt prickigt och fickor och andra detaljer är i ett fint blommigt tyg. Handtagen är visst också kaniner. Lyxigt värre!

Mönstret är ”Suit yourself” från Studio Cherie (etsy) och som jag sa så sydde vi den i en sew-along i nov/dec 2011. Den passade mig verkligen perfekt och nu blev det alltså en andra väska. Jag valde lite smalare axelband och mindre metallringar denna gång annars är det inga ändringar gjorda av mig (som jag inte gjorde på förra väskan redan). Den här väskan har ett mellanlager i microfleece, man tar vad man har hemma, och så strök jag fast en mellantjock vliseline på yttertyget. Det blev lagom styvt och lite fluffigt, mycket bättre än min förra väska som jag bara hade ett lager med flanell som mellanlägg.

Dragkedjan i väsköppningen är från en trasig jacka tror jag det var. Passade helt perfekt i den här väskan! Om ni undrar vad det är för blå streck på fickan inne i väskan är det jag som inte tvättat bort markeringspennan ännu…

 

SparaSpara

7 thoughts on “Suit yourself

  1. Åh det är så fin…måste nästan sy en sån liknande jag oxå. Får hoppas inskolningen går smidigt så har jag ett par sydagar i augusti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.