mönsterkonstruktion · t-shirt · tröja

Testtröja

Som jag kanske har skrivit läser jag denna vår grundkursen i mönsterkonstruktion dam på  Stockholms Tillskärarakademi. Det är så sjuk roligt! Jag tänker på mönster och former och linjer så fort jag kommer åt, även i sömnen!

Tyvärr har dygnet för få timmar så jag har inte hunnit rita något till mig ännu men jag har börjat konstruera mina helt egna mönster till barnens baskläder. Det första mönstret jag konstruerade är denna tröja. Dottern drar strl 100 på längden men enligt måttabellen strl 92 över bröstet och de andra vidderna. Tröjan är ritad med dotterns mått samt en del mått från tabell för strl 104 och konstruerad med BV +6.

Eftersom det är en testtröja ville jag inte sy den i fintyg så jag tog ”soul bird”. Fast det är ju ett fintyg! Som säljare blir det dock alltid lite stuvar med mindre fördelaktigt tryck och denna bit hade ganska mycket smuts på sig men det syns tack och lov inte så väl på plagget. Jag är mycket nöjd med första mönstret, dottern blev överlycklig över tröjan och tog på den direkt trots att den inte är rosa

-Den är så mjuk mamma, jag leker att jag är en katt som har mjuk päls. Jag heter Kitty!

4 thoughts on “Testtröja

  1. Å den kursen har jag också gått, för hundra år sen! Jag har allt kursmaterial kvar och det har varit guld att ha i bagaget i alla möjliga sömnadssammanhang.
    Förresten börjar det närma sig ”launching” med min shop, ansökte om F-skatt igår 🙂 och producerar för fullt!
    Hälsningar Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.