beställning · mönsterkonstruktion · t-shirt

Triss i tröjor och en för att stilla avundsjukan

Jag ritar vidare! Nu är det lillebrors tur att få något nytt i garderoben så jag passar på att rita grundmönster på T-shirt i den storleken nu när jag har någon att prova på!

Första tröjan jag sydde är i pirattyget från Mjuka Tyger, det är nog ett av mina all-time favvotyger. Det är ett så roligt motiv och inget plagg blir det andra likt. Kantade med blå/bruna edgy dots som Gekko tagit fram. Kul detalj!

Innan jag hann prova tröjan undrade min syster om jag inte hade något i födelsedagspresent till en kille som snart fyller 1 år. Nej, inte i lager men jag håller ju ändå på och massproducerar tröjor så jag kunde ju slänga in en extra, eller hur.

Lite tuff och killig var beställningen så jag valde två blåa biltyger och sydde dessa sedan fick min syster välja vilken hon ville ha. Scootrar från Nosh som vi sålde i vintras men som tyvärr är slut i lager nu och så utryckningsfordon från JNY som jag köpte i vintras på syfestivalen. Båda kantade med obekt 1×1 ribb med lite elastan som kommer från Sonjas textilateljé. Helt underbart tyg att kanta med! Ekologiskt dessutom.

Buuj är för övrigt ett av lillebrors bästa ord och bästa sak i världen. Allt som rullar och har en motor är en buuj. Han skriker det högt efter alla bilar han ser. Stora bilar är favoriten.

Min syster valde tröjan med scootrarna och lillebror fick utryckningsfordonen på sin tröja. Gissa om han hade stora ögon när han fick den på sig Satt och drog upp tröjan så han kunde se bilarna ordentligt en lång stund.

När lille bror fick sin tröja blev såklart storebror mäkta avundsjuk. Han har just genomgått en förändring till bilkille och det tyget, det var ju HANS tyg, inte lillebrors tyg. Bara hans tyg. Han ville också ha en tröja, helst nyss. Ja och vad gör då mamman (jag) jo jag delar med storebror om en annan sak jag vill att han ska göra och då får han också en tröja.

Har gjort ytterligare en ändring på storebrors tröjmönster och jag var glad att jag kunde testa denna ändring snabbt. Det blev jättebra och jag är nu nöjd med mönstret! Storebror, jo han gjorde det jag önskade och tröjan blev klar ganska snabbt. Överlycklig har han nu haft den två dagar i rad. Ja båda pojkarna har haft sina tröjor två dagar i rad och de är så fina i dem!

Här har storebror precis fått sin nya tröja och avfyrar lite glädjeskott med vattenkanonen.

One thought on “Triss i tröjor och en för att stilla avundsjukan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.