merinoull · tights · vuxet

Red Velvet och Espresso

Snart släpps en helt ny mönsterkollektion från Cake Patterns. Red Velvet heter den och består av en klänning och matchande tillbehör, leggings, bolero, jacka och väska. Jag har haft möjligheten att prova mönstren innan de släpps för att hjälpa Steph på Cake att utvärdera hur de passar i olika storlekar. Jätteroligt!

Det smarta med Cakes mönster, som jag tjatar om hela tiden, är att man ritar så många linjer själv och på så vis anpassar den efter sina egna mått. I klänningen ritade man dock inte själv men precis som i Tiramisun finns det fyra olika byststorlekar i varje storlek. Man väljer byststorlek med hjälp av måtten överbystvidd samt bystvidd och skillnanden mellan dessa mått. Jag hade 0 cm skillnade mellan överbystvidd och bystvidd så jag valde A-kupa på min klänning och så storlek 35 som då visar att jag har en överbystvidd på ca 35 tum. Inte så krångligt som det låter faktiskt. Sedan är det precis som i Tiramisun, man har en midjedel som man anpassar efter storleken på livet samt sitt get midjemått och sedan väljer man kjol efter midjemåttet! På så vis blir din klänning måttanpassad!

Den här svarta klänningen är sydd i 100% merinoullsinterlock. Sålde den förra hösten och den sålde slut snabbt. Det kommer att komma in mer i lager om några veckor dock! Det var som att sy i smör med overlocken, helt underbart! Då det är interlock har det inte lika bra återhämtning som jersey och det får man tänka på när man syr. När jag hade maskintråcklat ihop sidsömmarna insåg jag att klänningen inte satt bra över ryggen. Jag har en liten svankrygg har jag lärt mig sedan jag började sy till mig själv och eftersom interlocken inte går ihop så behövde jag ta in bakstycket. Det gjorde jag genom att rita om bakre midjedelen i midjan till en mindre storlek och ta in kjolen så den också blev den mindre storleken. Jag har också gjort om kjolen något, jag ritade om linjen i sidan från att vara bågformad över höften till en rak A-linje. Mina höfter fyllde helt enkelt inte ut bågformen! Det är därför bra att tråckla ihop innan man syr så man kan anpassa formen efter sin kropp!

Jag har även gjort en förändring på axeln. Då mina axlar lutar svagt framåt behöver jag alltid göra en framflyttning av axelsömmen. Nu flyttade jag fram sömmen 1 cm vid yttre axelspets på framstycket men la inte till det igen på bakstycket. Sömmen sitter nu precis där den ska!

Till klänningen har jag sytt ett par Espresso leggings, även dessa en del av Red Velvetkollektionen. Här ritar du vartenda streck själv på mönstret helt efter dina egna mått och du kan anpassa sitthöjden så som du vill ha det. Jag ritade mitt mönster på 10-15 minuter och det sitter som en smäck! Det du får i mönstret är instruktioner för att ta mått och en uppställning att rita på och bra instruktioner för hur du ska dra dina linjer! Så väldigt smart gjort!

Här sydde jag i ett tyg från Nosh Organics som jag sålde i våras. Det tog slut fort och jag vet varför! Det är skitsnyggt och supermjukt! Jag använde längden på leggingsen en gång så det gick inte så mycket tyg, Lärde mig ett nytt sätt att sy i resår i leggings och det kommer jag använda igen!

På min Facebooksida har jag lagt ut förfrågan om intresseanmälan för de mönster som kommer i Red Velvetkollektionen. Det är för att jag ska ta hem tillräckligt många mönster! Skriv gärna en kommentar där om du är sugen på mönster så ska jag se till att det finns när de blir tillgängliga i oktober!

 

SparaSpara

5 thoughts on “Red Velvet och Espresso

  1. Så snyggt!! JAg har fortfarande inte FB, men jag är förstås också intresserad av mönstrena :-)!!! Hojta när du får in ullen, min börjar sina..
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.