vuxet

Tiramisu x 2

Tänk att dessa två favoritklänningar ännu inte hittat sin väg upp på bloggen! Både syddes faktiskt i vintras och de har varit flitigt använda under vår och sommar. Den gula sydde jag under Cake Patterns 30 minutes a day sewalong i december förra året och den uppmärksamme kanske känner igen den från min monter på syfestivalen i februari?!

Den randiga sydde jag nog klart i februari-mars någon gång.

Det som är så smart med mönster från Cake är att varje storlek lätt anpassas efter dina egna mått, här har varje storlek fyra olika kupstorlekar (dock inte att förväxlas med kupor på en BH) så om jag som är liten över bysten har samma överbystvidd som en som har stor byst kan vi använda samma storlek på mönstret men vi väljer olika kupstorlekar! Så funkar alla Cakes mönster, Hummingbirdkjolen till exempel har fyra olika midjevidder till varje höftvidd så att du lätt kan anpassa den efter dina egna mått!

Den gula är sydd i jättebollarna från i k a s y r och det var roligt att kunna spegelvända färgerna i den här klänningen! För er som inte känner igen tyget så var det halva bredden med gula bollar och halva bredden med vita bollar. Så man fick båda två på samma tyg! Den röda är klassiskt rödvitrandigt med härlig sommarkänsla.

Inne i fickan skulle man sy en stickning längs kanten, den syns inte man jag sydde ändå med en dekorativ söm, bara för att jag kunde! De där roliga små detaljerna söm gör egensytt så roligt!

Tiramisu finns att köpa i butiken och det finns även en svensk översättning till mönstret.

6 thoughts on “Tiramisu x 2

  1. Så fina klänningar med perfekt passform! Och dekorsömmen är verkligen prickan över i, även om det bara är man själv som vet om den känns det ju extra roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.