tröja

Tröjor till lillebror

Det kanske egentligen inte behövdes nya tröjor till lillebror, det finns ganska många att ärva efter storasyskonen. Det är bara så roligt att sy lite nytt till honom också i tyger jag vet att han skulle gilla. Det är inte ofta man ser lillebror utan en bil i handen så den lilla bit biltyg ”töff töff” från Hilco, inköpt för kanske 4 år sedan, räckte lagom till en tröja till honom. Kantad med blå interlock och vita täcksömmar. Det blå i halsen tog jag upp med en blå söm på fållen.

Den andra tröjan är ett återbruk av en av mina tröjor, randigt, och en mössa från Monki. Även här blev det blåa sömmar för jag ooooorkade inte trä om coverpron igen och dessutom tyckte jag att det passade bra till. Denna är kantad med naturvit interlock från Sonjas Textilateljé. Sonja har så härliga ekologiska bastyger. De kan jag verkligen rekommendera! När tröjan var klar tyckte jag att den såg lite tråkig ut så broderade på en enkel stjärna i gult. Bara en söm med gul tråd i broderimaskinen och vips var den lite roligare. Lillebror gillar stjärnor och tittar gärna efter dem när vi är ute.

Mönster till tröjorna är eget i storlek 86. Det är samma mönster som jag tog fram till lillebror i somras men med en lång ärm. Det är ritat efter hans mått. Snart är det dags att gå över till strl 92 och rita ett nytt mönster men ännu passar 86 bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.