byxa

Ugglor

Så har jag äntligen vågat både klippa och sy i mina ugglor! Som så många andra har jag blivit helt förälskad i uggletyget från Jofotex och jag blev inte mindre förälskad efter att ha sytt i det! Klippte ut både body och byxor i det röda tyget igår och ikväll har jag fått ihop byxorna. Mot de förra (och första) byxorna har jag tagit in vidden i både bak och ben med ca 4 cm fördelat på ca 1 cm per ben samt att jag klippte med sömsmån både i linning och byxben, någor jag helt glömde sist?? Hur kan man glömma sömsmånen?

Fredagskväll som det är så var jag väl lite trött fär det gick inte lika smärtfritt denna gång som förra att sy ihop dem. Fick ihop innerbensömmarna först och grensömmen var inget problem. Sen lyckades jag sy ihop framben med framben och bakben med bakben…. det blev inte så bra…. fram med sprätten och sen blev det bättre. Man ska tänka lite innan man syr!

Den randiga mudden var härlig att jobba med! Dock ska man kolla så man matchar rätt röd rand med rätt röd rand… det gjorde jag inte på mindjemudden vilket resulterade i att den hade ’hoppat’ ett steg och när jag fått fast den så går ränderna vid vikningen lite snett. Orkade inte ta fram sprätten igen utan det får vara så. Det syns faktiskt inte så mycket ändå.

Tycker att dessa byxor blev riktigt fina och att passformen ser bättre ut än på det förra paret!

Tyg och mudd kommer båda från Jofotex. Sydde allt på overlocken, men var som förra gången tvungen att hjälpsticka fast muddarna på den vanliga maskinen först för att det skulle bli snyggt.

4 thoughts on “Ugglor

  1. SUPERSNYGGA!!! Guuud vad snyggt med den randiga mudden till ugglorna!!! Hellyckat Strömming! Och trots att du tog in i vidden så fanns ju pöset kvar! Tror att modellen börjar bli ”din” nu, eller hur?? 🙂Måste bara le igenkännande åt din beskrivning när man tror att man skall sy nåt enkelt – som inte riktigt blir det ändå… Känner SÅÅÅÅÅÅ väl igen mig 🙂 🙂Glömma sömsmånar och sy fel ben mot fel ben kommer jag garanterat göra många, många, många gånger till 🙂 🙂 🙂Stor kram och sköt om dig i helgen önskar OttoPippi!!

  2. Vad snygga de blev, speciellt passande med randig mudd! Nu har jag beställt Ottobre tidningen, tack för tipset! Ha en bra helg!

  3. Tack. Tack. Tack. Ja jag var inte helt säker på om det randiga skulle göra sig mot mönstrat men det blev fint, tycker även jag! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.