body

Mer ugglor!


Idag blev bodyn som jag klippte ut i torsdags ihopsydd. Det var ett trevligt arbete en regning eftermiddag! Skön musik i bakgrunden och ett schysst tyg att sy i! Jag kan inte rå för det men jag måste säga att jag är grymt nöjd med första försöket på Ottobre 6/2007´s omlottbody. Säger som förr dock om mönstret, är det inte lite stort? Sydde i storlek 56, vilket är det minsta de har ritat på mönsterarket men jag tycker nog den ser bra stor ut för en lite nyfödd en. Får väl säga -jaja, de växer ju iallfall i den. Måste prova att förminska mönstret så jag får en storlek 52 och prova med den. Gillar mönstret dock och det kommer definitvt bli fler sådana sydda i det här huset!

Sydd i uggletyget från Jofotex, men det syns ju! Vit mudd kommer från JoNic textilimport. Gjorde all ihopsömnad (heter det så?) på overlocken, det är så roligt att sy på den, det blir så fina sömmar vilket gör mig mycket glad!!! Kantbanden har jag sytt på den vanliga maskinen. Använde tvillingnål till stikningen på kantbandet. Börjar lära mig hur man gör med tvillingnålen nu så det känns inte längre så läskigt att sy med den. Jag lovprisar åter igen prymtången för tryckknapparna, det gick väldigt enkelt att få fast dem, men jag borde ha gjort något bredare kantband för att knapparna skulle sitta snyggt. Det får jag tänka på till nästa gång. Istället för knytband på insidan så satte jag likadana tryckknappsband i den sidsömmen och satte knappar även där. Namnbandet fick hamna i sidsömmen på den här modellen, det blev också bra 🙂 Kom dessutom också ihåg att fästa en storlekslapp i den.

Den här bodyn gick faktiskt helt smärtfritt att sy (om jag skriver det nu så kommer väl nästa att gå rakt åt pipsvängen men jag tar riske) och jag behövde inte ta fram sprätten en enda gång! YAY!

5 thoughts on “Mer ugglor!

  1. Så söt! Visst är detta mönster till body helt underbart?! Tror inte att nästa body blir något problem för dig, det brukar ju vara den/de första som strular.

  2. Vad kul att den blev så bra! Ugglorna blir verkligen kanon till den bodyn! Nu väntar jag bara ännu mer att min Ottobre ska komma, så jag får sy body i kanintyget. Hoppas att det bara tar runt 10 dagar för mig att få den med. Kliar lite i syfingrarna när jag ser hur fin din body blev!

  3. Hej!!! Jag har varit upptagen hela helgen med främmande samt att vi var bortresta hos tjejernas morfar så jag har missat MASSOR!!! 🙂 Snygg body!!! Den ser hur proffsig ut som helst!!!! Impad!! Vad superduktig du är!! (Jag tror det bara heter at man ”sytt sömmarna” när man menar ihopsömnaden 🙂 :-). Kul att allt går så smärtfritt för dig justnu!! Det är mer än vad man kan säga om min sömnad 🙂Kram från ottopippi!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.