diverse

Färgade ugglor

Med inspiration från Ottopippi och Tilde textil har även jag gett mig på att färga uggletyget. Ottopippi skrev att hon skulle färga de bruna ugglorna med grönt och den färgkombinationen blev jag jättesugen på att testa. Så grön batikfärg från panduro införskaffades och idag på morgonen klippte jag ut – surprise surprise – en body i de bruna ugglorna och slängde ner dem i ett grönt färgbad. Och kolla in resultatet – jag är helsåld!!! Jag tror jag snålade lite med färgen och gjorde ett för litet färgbad (gjorde bara 1 liter) så det var svårt att röra om i grytan vilket resulterade i lite ojämn färgning men men…. man lär sig av att hålla på! Jag gillar verkligen den gröna färgen och den här bodyn ska kantas med gult (samma som på overallen jag just bloggat om) hade jag tänkt så det blir härligt 70-talsaktigt! Till det ett par bruna velourmuddisar med samma gula mudd! Åh jag kan se framför mig hur snyggt det kan bli!!! 🙂 Nu är jag också helt såld på färgade ugglor!

När ca 10 minuter av färgningen gått såg jag en liten bit av de röda ugglorna ligga och drälla på mitt sybord. Stoppade ner dem i färgbadet också bara för att se hur de skulle se ut mot grön bakgrund, och jag måste säga att jag gillar även den kombinationen! Färgen blev lite ljusare eftersom jag antar att de bruna ugglorna sugit åt sig pigmenetet i färgbadet när dessa stoppades ner i det. Hur som helst, det var kul att se att rött gjorde sig mot grönt också!Ska bli kul att sy i de färgade ugglorna och se hur slutresultatet blir!

10 thoughts on “Färgade ugglor

  1. De bruna ugglorna blev ju jättefina med grön bakgrund, även de röda. Med gul mudd kommer de bli riktigt bra, jag har sytt ett bar mudd shorts i ungefär samma gröna i strech frotte´som jag kantade med gult 6 de blev jättefina!!! Har dock inte bloggat om de ännu.

  2. J�ttefint, tycker det blev hur coolt som helst med r�da ugglor mot gr�n bakgrund. Ska bli kul att se det f�rdiga resultatet sen.

  3. Så du hade en liter vatten till en body? Hur mycket färg hade du på ett ungefär då? Nu är jag toksugen på att åka och köpa grön färg och färga jag med….Jag tyckte dock nästan att den ljusare gröna blev finare, men jag kan inte riktigt bestämma mig:) Men det vore ju bra om man fick veta på ett ungefär hur mkt färgpulver man ska ta. Toksnyggt blev det iaf!

  4. gula kanter låter perfekt… och röda ugglor blev ju jättecoolt!Man blir så sugen på att färga när man ser alla fina ugglor.när ska man få tid att göra allt man vill…

  5. Tack för alla kommentarer! Jag är också nöjd 🙂 Fast nu när jag börjat sy ihop bodyn så ser man att den är flammigt färgad, så jag hade nog behövt ett större bad eller rört mer i det! Batikfärgerna är flytande och jag tog 1 liter vatten, 10 ml färg, 100 gram salt och 20 gram fixermedel. Klippte ut bodyn först så man inte behövde färga onödigt mycket tyg. Den utklippta bodyn vägde ca 60 gram så för det skulle 1 liter färgbad räcka. Jag värmde till 60 grader men vill man ha svagare färg kan man välja att inte värma så varmt för då blir det ljusare färgat.

  6. Detta har jag ju väntat på!!!! Skitfint!!!!! Flammigheten tycker jag faktiskt inte alltid gör något! Vill också ha grön… Men nu kan jag inte bestämma mig för den ärtgröna Herdins eller Panduros…. 🙂 🙂 🙂

  7. åh, så kul att se lite färgade ugglor. Får se om jag också ger mig i kast med det (tveksamt till min förmåga att fixa just sånt).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.