hättor · mössa

En mössa

Det första jag sytt sedan I kom blev en mössa/hätta. Det visade sig att vi inte hade någon mössa som passar och nu när det börjar bli kallare så behövs ju det! Vi tar dessutom ofta promander på kvällarna och då behövs det ju ännu mer! Så idag när I sov eftermiddag knåpade jag ihop den här mössan i miniformat! Mönstret kommer ursprungligen från Ottobre (4/2007 tror jag) men det är både ändrat och minskat. Jag har använt det förut men den här gången klippte jag det dessutom utan sömsmåner så att mössan skulle bli sådär jätteliten och passa på en nyföding! Den passade perfekt! Det betyder väl att jag kommer behäva sy en ny mössa om några veckor när hon växt lite…. fast inte mig emot!

Material:
Bruna elefanter från Jofotex.
Turkos mudd från SoS.

Mönster:
Ottobre 4/2007 , minskat och modifierat.

Maskiner:
4-trådig overlock till att sy ihop med och kantad på Juliette.

Sömnad:
Sy inprovningar i sidorna. Sy ihop mössans delar. Kanta med mudd.

+++
Den passar perfekt och kommer komma till användning redan imorgon! Gillar färgerna, turkost och brunt blev så fint ihop! Är rätt nöjd med mönsterpassen i bak på mössan också, jag tittade faktiskt inte alls på mönstret i tyget när jag klippte så et var en kul bonus att det blev så bra!


Inget faktiskt!

!!!
Det var riktigt kul att sy igen efter att knappt ha rört maskinerna på 2 veckor. En välkommen paus, hihi! Nu blev kantbandet sådär bra som jag ville att det skulle bli för 2 veckor sen när jag inte alls kunde få till nånting!

6 thoughts on “En mössa

  1. Jag är så imponerad över att du hinner sy och ha bäbis samtidigt!!!Är själv inne i en jättejobbig period just nu där jag inte hinner nåt och ungarna trotsar mig till ihopbryt….Mössan är verkligen urläcker!!! Får man se den på?? 🙂

  2. Åhh, vilken liten söt mössa! Allt är så himla gulligt i miniatyr, mina små bäbisar känns ju som jättar nu när jag ser detta pyttelilla:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.