tygblöja

Enklaste blöjan no 1


Vem har sagt att man inte måste vara snygg under trots att man bara är några månader gammal? Här har sytts en väldigt enkel blöja i den mest chockrosa färg jag kunnat hitta, perfekt för en cool lite tös! Har i och med tygblöjeintresset upptäckt tyger gjorda i bambu och de ska ha mycket högre upsugningsförmåga än tyger i bomull samt vara bättre för miljön då bambu växer snabbt och odlas utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Så här jag gjort en prefoldblöja i bambustretchfrotte. Jag gillar bomullsvikisar, men de är lite besvärliga att vika så jag hoppas att de här ska vara lite enklare att hantera samtidigt som de suger lika bra som de lite tjockare bomullsvikblöjorna. Har inte testat den än men det ska göras lite senare idag.

Blöjan är endast 3 lager tyg i storlek 35×40 cm som jag overlockat ihop med brun tråd (bara för att brnt och rosa är så snyggt!).

Sen viker man in kanterna så det blir likt ett V.

Vik upp mittendelen mot magen.

Vik sedan in sidodelarna mot magen, fäst med snappin (den gula grejen på första bilden och dra på valfri ytterbyxa.

Ska bli väldigt spännande att se hur den här håller jämfört med bomullsvikisarna. Hoppas att pappan blir mer kompis med dessa också ;)Det som är bra med de här är också att när hon vuxit ur dem för att använda som en vikblöja kan man vika dem i 3 delar och lägga i en pocketblöja och vips så har man 9 lager bambu som inlägg!

Bambustretchfottén kommer från PinkGreen, de har även babmufleece och tyger i hampa. Jag ska även sy ett par byxor till I i det här tyget, det är för fint för att bara gömma under andra kläder!!!!

8 thoughts on “Enklaste blöjan no 1

  1. Jättefin vikblöja!!! Vi kör med samma märke (antar jag) muksut. Fast jag är så lat att jag köpt deras pocketblöjor… =)Bambu är verkligen helt otroligt, superabsorberande! Hmm, kanske skulle till att sy ett par vikisar ändå? Att ha till en swb ullbyxa? Ååååh, nu blev jag sugen!!!!

  2. Wow, vilken fin vikblöja du har gjort och jag är helt imponerad, vad lätt det verkar både att sy och använda. Det här är alltså en annan modell än den tygblöja du sydde förut, eller har jag missförstått det?

  3. Ja det här är en mycket enklare blöja än den förra jag sydde. Den var formsydd, som en blöja och bara att sätta på med kardborre. Det här är ju faktiskt bara 3 ihopsydda lager tyg som man viker runt rumpan. Den funkade OK, jag har väl inte riktigt snitsen på att vika den, å andra sidan håller inte libero heller tätt när monsteramningsbajset kommer…. Nästa gång ska jag testa den som inlägg i en pocketblöa för att testa hur mycket den suger. Stora Lilla J : Jag vill också ha muksuts pocketblöja… men har just fått hem 2 st pocketbots med retrougglor på pul:et. Så snygga men har inte hunnit testa dem än. Lillan verkar reagera på fleecen i pockets så jag hoppas att fuskmocka funkar bättre. Annars får det bli muksut pocket, eller hemsydda. I ska faktiskt vara försöksbaby till en tjej som utvecklar mönster och hon skulle sy med velour eller stretchfrotte mot rompan. Ska bli spännande!!! De här var hur enkla som helst att sy, 4 overlocksömmar = klart, helt klart prisvärda bambuinlägg!! Och snygga!!!

  4. Om jag hade haft tygblöjor så hade jag helt klart härmat dej….(har för mycket tvätt redan )jättefin, verkligen….grattis till bäbisen, jag har oxå en augusti08flicka.

  5. Tackar och bockar för alla kommentarer. Lina: Nej haklappen ligger fortfarande och väntar på att hon ska börja äta annat än bröstmjölk. Men fin är den och kommer användas flitigt om ett tag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.