klänning

Julklänningen

Ikväll har jag sytt klart I´s julklänning. Den ska matchas med de röda brallorna jag sydde i förra veckan. Jag bara älskar det här mönstret på klänning mer och mer!

Material:
Röd- och rosarandig och röd velour från Mjuka tyger.

Mönster:
Cillaklänning från Ottobre 6/2008. Minskad 2 storlekar så den passar I, strl 62/68.

Maskiner:

Overlock till sidsömmarna, resten på Juliet.

Sömnad:
Enligt beskrivning men utan krusidullerna.

+++
Tyget är härligt, det är så fint med rött och rosa tillsammans! Mjukt och skönt också. Modellen av klänning är också fatastisk fin tycker jag och den här klänningen gjorde mig glad att göra!


Näe, inget – idag! Jo, ljuset på vintern. Det existerar inte. Bilderna blir ju så tråkiga med fult gulstick. Det spelar ju ingen roll om det är ljust ute eller inte. Det är tråkigt 🙁 Får väl börja fotografera ute på dagarna så att färgerna kommer i rätt ljus.

!!!
Fler klänningar åt I kommer det bli!

14 thoughts on “Julklänningen

  1. Åhh, den modellen gillar jag! Måste ha missat den i Ottobre, skall genast gå å kolla efter den 🙂Härligt med rött och rosa tillsammans!

  2. Jättefin! Hur minskade du mönstret? Har läst i någon annans blogg att Ottobres mönster ibland kan vara lite stora och breda!? Var det så med denna klänningen också? Den är ju så söt, kanske jag ska prova den till min lilla 1-åring! Tyget är superfint!

  3. Äppel Päppel: Tack! Jag tog in den ungefär 2 storlekar i bredden men gjorde den längre (ungefär strl 74 på mönstret). När jag sydde den till en 1-åring använde jag strl 62 på mönstret med strl 80 på längden, den blev mer som en tunika då, så jag skulle förlänga den ytterligare om jag gjorde om den. Ja Ottobre är kända för sina breda korta modeller, det är tråkigt att man alltid måste göra om dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.