tröja

Kanin kanin!

Äntligen har jag satt saxen och maskinen i ett av de nya kaninetygerna. Hade nästan glömt bort dem i min iver över moln och husvagnar (som jag visst inte heller rört men tänkt mycket på) men så letade jag efter ett fint tyg att testa en ny tröjmodell och storlek och så hittade jag på kaninerna! De är verkligen så mjuka och härliga och färgen är jättefin. Den passar så bra på min I.

Det har var första tröjan jag sydde efter Meedoms form 1 med lång ärm. Muddade halsen och ärmarna och så dekorsöm såklart i fållen. Förutom att dekorsömmen blev lite krokig så är jag helt klart nöjd! Tröjan är lite stor på I men passar ändå och kommer nog räcka hela hösten. Precis som det var tänkt!

Annars så bygger vi fortfarande i köket här hemma, en bit i teget blir det nu klart och snart återstår bara målning, tapetsering och golvlister! Visar bilder när vi är klara för det blir grymt snyggt! Jag kokar även massor med sylt, hallon, blåbär och krusbär har det blivit såhär långt men jag har 3 kg nyplockade vinbär i kylen också som ska bli antingen sylt saft eller gelé. Men nu är mina burkar slut…. Ett ganska så angenämt problem om man säger så för vad är smaskigare på vintern än hemkokt sylt! Och ni som inte provat att koka sylt på krusbär, gör det! Det är så fantastiskt gott! Jag tog 1 kg krusbär och 700 gram syltsocker och så fick det koka i en kvart, lite mix med stavmixer och så upp i burkar. Enkelt och så så så gott!

Solen strålar idag och vi laddar för festival! Hoppas på att i år verkligen få till att träffa bloggaren bakom Kalunji som även hon är här i stan för festival!

Material:
Gult tyg med bruna kaniner från JNY design, brun mudd från Stoff och Stil.

Mönster:
Meedom och Meedom, form 1, strl 74, jacklängd.

+++
Kul med dekorsöm på CPn! Och tack vare länken jag fick efter förra inlägget så fattade jag hur jag skulle fästa trådarna, även om det inte gick lika enkelt och lätt som i YouTube-filmen!


Den krokiga dekorsömmen. Men det kommer nog inte att synas.

9 thoughts on “Kanin kanin!

  1. Kanonfin! Syns inte så väl att dekorsömmen är krokig tycker jag. Det lär synas ännu mindre när tröjan är på. Men jag känner igen det där om att man vill att allt ska vara perfekt! 🙂

  2. Den blev ju jättefin. Och om det öht är nån som kommer märka ev snedheter i sömmen, så är det bara du, så om du lär dig leva med det, så blir alla nöjda 😉

  3. Tack för tipset på krusbärssylt, jag har oxå tänkt att jag skulle prova det men inte riktigt vetat om det var gott eller inte men nu ska jag testa det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.