ekobytet

Mitt ekopaket till Solig

Det är alltid spännande att se vem man ska göra ett hemligt paket till i ett byte. Den här gången blev Solig min hemliga vän och jag började genast tänka i banorna gult! Men vad? Solig har inga barn att sy till och även om hon gärna fyller förråden för framtida behov så kändes det roligare att göra något som hon kunde använda nu. Men att sy till en vuxen utan mått kändes för riskabelt så jag bestämde, i den varmaste veckan i juni att sticka ett par muddar i merinoull! Att det blev merinoullen var för att det var extremt svårt att hitta fina ekogarner (men i hösta ska Marks och Katten komma med flera olika färger av ekogarn!) men detta garn var i princip ekologiskt men dock inte märkt. Det tillverkas av ett kvinnokollektiv i Uruguay och är handfärgat och vinsten går kvinnorna till nytta. Det kändes helt OK för mig och därför fick garnet platsa som ”eko” i bytet här. Att det är mjukt som jag vet inte vad och så så fint gjorde inte saken sämre.

Muddarna stickades efter ett mönster från Yll och Tyll, det är dubbelt garn och stickat på stickor 2. Det här var det första jag har stickat med spets faktiskt så jag är glad att jag lyckades med det!

Mitt tyg blev ett secondhandtyg i gula/orange/brunt med stora mönster av vad jag tror är maskrosor?!? Solig önskade sig stickmönster så jag skickade med ett mönster på en stickad kofta med tillhörande mössa. Det ekologiska blev en påse ekologiskt godis samt en påse hembakade lavendelskorpor med lavendel jag plockat i mammas rabatt. Vad solig tyckte om sitt paket kan du läsa här!Jag kunde inte hitta bilderna som jag tog på paketet innan jag skickade det så jag har lånat bilderna från Soligs blogg. Sist bjuder jag på en bild av I på URF iförd sin fina kultiration-t-shirt och dessa byxor!Byxorna var lite korta men passade faktiskt fortfarande bra på bredden. Hennes rumpa har blivit fotad X antal gånger när hon tultade omkring på festivalen igår! Idag har jag för övrigt träffat bloggaren bakom Kalunji, jättetrevligt. Även om det var ett snabbt möte på festivalen med en trött I precis när vi var p väg hem så var det jättekul att ses. Hoppas på att träffas lite imorgon också när festivalen drar igång lite tidigare på dagen.

One thought on “Mitt ekopaket till Solig

 1. Hej!

  Jag är din ekobytes kompis =)
  Skickade paketet igår men glömde lägga i brevet!
  Iaf så är det ekologiska något som är typiskt mitt lanskap och en stor favorit hos mig!
  Tyvärr så är en del av ”mönstret” ”sönder”, inget som påverkar och du kommer förstå vad jag menar när du ser det =)det var min son som gärna ville läsa lite precis när jag höll på att packa. Men som sagt, inget som gör något och du kommer att förstå =)kan tillägga att den har några år på nacken, närmare 40 =)

  Tygerna är gamla fynd, båda helt ljuvliga tycker jag och jag tror du också kommer att gilla dem!

  Hoppas det passar och faller dig i smaken!

  Mvh din hemliga kompis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.