tygblöja

En första pocketblöja till R

Har provat att sy en pocketblöja till R. Det var inte helt enkelt att få till då jag inte alls har någon vana vid att sy i resårer och kanaler på så vis som man gör vid blöjsömnad. Glömde även att jag inte skulle rundat hörnen på vingarna där kardborren sitter så det blev lite si och så med denna. Men, den passar ändå och den höll tätt! Sydde ett inlägg med ett lager bomullsfrotté och 4 lager bambustretchfrotté och det funkade fint.

Mönster:
La-Di-Da Diaper, strl small men formsytt inlägg.

Material:
PUL från PinkGreen, bambuvelour som jag köpt av en blöjbloggare, IRma

+++
Att passformen var så bra på denna blöja!


Att jag som vanligt slarvar när jag testsyr.

!!!
Nästa gång ska jag följa mönstret och läsa beskrivningen! Och jag väntar fortfarande på min tång… längtar!! Tills dess får jag antingen sova på kvällarna eller sy lite av de plagg som ligger tillklippta. Förmodligen blir det sova.

 
 

9 thoughts on “En första pocketblöja till R

 1. Grattis till att den höll tätt!!

  Och du… jag har varit bortrest sedan i fredags och inte kollat bloggarna sedan dess. Först nu fick jag se din FANTASTISKA kappa nedan!!!! Hur fin som helst!!! Fastnade också för modellen i ottobre men har inte ens börjat tänka kappsömnad ännu….. SNYGGT!!!

 2. Jag tycker du är fantastiskt duktig som lyckas sy blöjor. Jag testade en gång och aldrig mer. Dels dog intresset av att jag inte riktigt hittade rätt material och sen blev den inte så fin som jag ville och i slutänden så läckte den också. Så jag tillhör miljöbovarna och gör med engångs.

 3. Fin! Den där bambuvelouren är helt underbar.
  När du syr i lastin sen ska du inte sy i kanaler utan med 3-stegs-zz.
  Jag blev f.ö. också väldigt imponerad av den fina kappan nedan.

 4. Jag blir så impad av alla som orkar/kan sy tygblöjor. Jag vill också men varken tid eller ork tycks räcka till.. Jag kompenserar genom att ruinera mig hos barnshop.se, minimundus.se och Imse Vimse istället! 😉

 5. Fin blöja! Snart är du precis lika fast i sy blöjor själv träsket som jag. 😉 Är bara så kul att kunna sy dem själv. =)
  Jag gillar inte heller rundade hörn, klipper alltid dem raka, de vill bli snyggare så.
  Jag syr nuförtiden alla resårer med tre-stegs sicksack och lämnar ofta bort kanalen helt och hållet. Blöjorna sitter då fint på och i pul-tyg behöver man inte vara rädd för eventuellt läckande söm. Speciellt om jag syr av tjockare tyg så lämnar jag bort kanalen, annars vill den töja ut på resåren så benhålet blir för stort (japp, dabbat några gånger på det viset…)
  Keep up the good work! Det är en fröjd för ögat att besöka din blogg, tack för det! =D

 6. Jag tycker den är superfin, så mysigt med röd och rosa tilsammans! Jag har som Jenny börjat strunta i att sy kanaler, syr fast hela resåren med trestregssicksack istället (bara man gör det från pulsidan funkar det bra även med bambuvelour!) Ska bli spännande att se knappade när tången kommer! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.