klänning

Molnklänning med dragkedja

Den här klänningen har jag haft i huvudet i flera månader, dock inte i det här tyget. Tänkte sy den i mellandagarna och gick glatt iväg för att köpa dragkedja. En brun. Tro det eller ej men det fanns inte brun dragkedja med ring! Dock fanns det lila, men inte hemma. Beställde en lila och det brukar ju ta några dagar – det tog en månad. Tror att R hann födas innan jag fick den! Sedan kom en massa andra projekt emellan men nu så är den äntligen klar! Den har även hunnit med att användas och passar så så fint till vit tröja och röda strumpbyxor!

Det är en helt vanlig ärmlös klänning i vilken jag satt en dragkedja mitt fram som öppnas hela vägen. Tycker den fick en härligt retro känsla av det trots att tyger och färger är allt annat än retro! Och tänk att rött och lila blev så fint ihop. Lite stör det att det inte är samma lila i dragkedja och i kantbanden men jag stod med rött och vitt till också men då hade dragkedjan sett malplacerad ut. Använde lila tråd för att sy dit dragkedjan så att det tog upp färgen på kanterna. Jag tycker att det blev en kul variant på en vanlig enkel klänning!

Mönster:
Eget, strl 86

Material:
Röd molnvelour och lila interlock från JNY Design. Dragkedjan är köpt från Tygcentrum i Uppsala men går nog att beställa från alla tygaffärer.

+++
Riktigt kul sömnad när man har haft en modell i huvudet länge och äntligen hinner sätta sig ner och förverkliga den. Tror inte att jag sett just det här förut och det känns också lite skoj faktiskt!


Hur jag än tråcklade och använde formband så bubblade det lite lite vid dragkedjan.

7 thoughts on “Molnklänning med dragkedja

  1. Dragkedja med ring är supersnyggt. Tycker tunikan ser 60-tal ut, När jag var liten hade man såna där.
    Glad Påsk!

  2. Den är jättefin!

    Jag har en liknande idé i huvudet, som är en rip off från en busiga barn-klänning som inköptes till äldsta dottern för många år sedan och som nog passar yngsta vilken dag som helst, faktiskt. Fast enda likheten är egentligen den hela och delbara dragkedjan… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.