tossor

Vad man kan använda PUL till!

PUL används ju oftast till tygblöjor men det går helt klart bra att sy aven andra saker utav det! Saker som ska hålla tätt mot väta så som haklappar, vantar och babytossor! Här har Made by Jinna sytt ett par superfina barnboots till sin lilla i den fina retroblommiga PULen. Ett blöjklipp räckte!

Made by Jinna kommer att hjälpa till på Syfestivalen i Älvsjö så henne får ni träffa där! Kanske beundra bootsen också?! Booten är vattentäta eftersom PUL är vattentätt (men anadas) tyg! Om man syr med polyestertråd och sedan tvättar det man sytt så går lamineringen ihop över hålen som blivit  och vips är det läckagefritt. Sy med stretchnål, som inte sticker sönder tyget som en en nål för vävt tyg gör, och sy inte mer än  5 plagg med samma nål annars riskerar du att skada PULen. Fodra med fleece så blir det varmt och gott också!

3 thoughts on “Vad man kan använda PUL till!

  1. Så søte disse var! Supert tips angående pulstoffet! Har faktisk noe liggende, så da vet jeg hva jeg kan bruke det til:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.