body

Yttepyttekläder

Han är mycket mindre än våra andra barn, lilla A. Men för att vara född i v 36 är han ganska stor, 3,1 kg idag!Alla kläder vi redan hade hemma var för stora, inte för att det gör så mycket egentligen men det kan ju vara kul med några kläder som passar också. Förut har jag nog inte sytt mindre än strl 56 och eftersom R var 500 gram tyngre än I när han föddes så tänkte jag att denna bebis blir nog ytterligare 500 gram tyngre. Men tji fick jag. Han var ju 500 gram lättare än vad I var!

Förminskade mitt bodymönster och testade att sy en i det underbara lejontyget från Darling Dearest (kommer ha några meter av detta till syfestivalen) Mönstret på detta tyg är mindra än andra och passar verkligen bra till små kläder! Denna body blev i minsta laget, korta ärmar och lite för kort i livet (glömde att jag brukar förlänga i grenen för tygblöjor… länge sedan jag sydde en body) men perfekt runt om, tycker iallafall jag! Det var även första gången jag sydde täcksöm på en body, det blev riktigt bra för att vara otränad. o

Jag funderar på att göra en liten bodyförlängare till denna så att den faktiskt kan användas också. Annars får den följa med som ögongodis till syfestivalen och så får A få en ny att ha på sig. Skulle tro att denna passar dockan ganska bra (som även han heter A numera).

Byxorna ritade från ett prematurmönster på hängselbyxor  från Ottobre 2007. Jag tog helt enkelt av dem och sydde på mudd istället. Det är ingen söm fram på dem och det gillar jag på småkläder, färre sömmar som kan skava. Sydde dessa i strl 44 på bredden och 50 på längden och lade till mudd i benen. De är lite långa nu men annars sitter de bra.

Byxorna är sydda av en Hilcostuv som jag hade tänkt ha som baksida till dreglisar. En sån liten bit tyg gick åt till dessa. Galet smått.

10 thoughts on “Yttepyttekläder

  1. Vilket supergulligt litet set! Fint med det turkosa kantbanden och sömmarna. Om du inte gör en bodyförlängare kan du ju göra en liten omlottkofta av den om den blir för kort.

  2. Vad använder du för nål när du bandkantar? Jag har kört tvillingnål med de bara går av…

  3. Vilken liten snygging ni fått och vilka söta kläder! Stor kille för att vara född i v 36, lika stor som min äldsta tjej och min kille var när de föddes och bägge var ca 1v sena:) Ingen av dem hade 56 spec länge ändå och lill killen blev bamse stor på ett kick och hade storlek 68 när han var ca 3mån:)

  4. Tackar! Jag kantar på coverpro, använder EL-nålar. Brukade köra med tvillingnål innan jag köpte CPn och har för mig att det gick en nål då och då, mest i skarvar om det var för mycket tyg.

  5. En sådan sötnos 🙂 Jag tror inte att har hunnit säga grattis – så nu säger jag det med STOOOOORA bokstäver – GRATTIS till underverket! Så go att man vill äta upp honom. Och visst är brallor i stl 50 pyttiga 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.